Ez a növény szinte az összes betegséget képes kezelni! A világ legegészségesebb növénye!

Az egyik legegészségesebb növény a világon, nem is hinnéd, milyen sok jótékony hatása van. Az orvosi zsálya, latin nevén Salvia oficinalis, ami a latin megment szóból ered. A régmúltban az orvosi zsályát az összes betegség esetén használták, mert úgy gondolták, mindent meggyógyít. Az orvosi zsálya gyógyhatású, tisztítja a vért, jót tesz a nyálkahártyának, de étvágytalanság esetén is használható, csak úgy mint a megfázás kezelésére.

A cukorbeteg esetében orvosi zsálya és cickafark keveréket szoktak javasolni. A zsálya gyulladáscsökkentő és torokfájás folyamán is alkalmazható.

A zsályát alkalmazzák reuma, köszvény és ideg problémák felmerülésekor is. Nem is gondolnánk, de görcsök, szívbetegségek és hormonális problémák folyamán is alkalmazható. Napi két bögre zsályateát kellene meginni. A csodálatos növényből készített tea még hepatitisz esetén is iható, de hasmenés és puffadás folyamán is ajánlott a fogyasztása.

Csodás hatásai miatt lett az egyik legkedveltebb gyógynövény. Rengeteg betegség esetén használható, de rendszeresen kell fogyasztani. A zsályateát hidegen és melegen is ihatod, de a legjobb ha cukor nélkül isszuk.Hozzászólások

Mit főzöl ma? Süssünk-főzzünk valami finomat »»»