Kezdőlap Színes Kamerát rögzítettek egy kóbor kutyára Indiában, hogy bemutassák az utcán tengődő állatok...

Kamerát rögzítettek egy kóbor kutyára Indiában, hogy bemutassák az utcán tengődő állatok mindennapjait

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a világ minden pontján rengeteg sorsára hagyott, kóbor állat él. Sokan közülük sosem kaptak törődést, szeretetet eddigi életük során. Ezeknek az állatoknak a víz, és az étel beszerzése nem könnyű feladat, különösen akkor, ha valamilyen időjárási jelenség – például kánikula, vagy épp a hideg tél – nehezíti a dolgukat.

A világszerte egyre nagyobb méretet öltő jelenséggel az Egészségügyi Világszervezet is foglalkozik, legújabb jelentésük szerint csak Brazíliában 30 milliónál is több (!) állat él az utcán. Ez elképesztően magas szám. Sajnos a világ más pontjain is riasztó a helyzet, Indiában is több tízezer állat bolyong az utcákon.

A World for All nevű szervezet figyelemfelkeltő videót tett közzé, melyben egy Mumbai utcáin élő kóbor kutyára szereltek fel egy kamerát, hogy mindenki láthassa, milyen „kutya kemény” a dolga ezeknek az állatoknak, akik pocsolyákból isznak, a szemetet túrják fel élelemért, ráadásul a lakosok is ellenségesek velük. Dolguk rendkívül nehéz, azonban ők természetesen nem adják fel, hajtja őket az életösztön.

Nézd meg Te is a videót!