Kezdőlap Színes Kiakadt az anyuka, akinek 15 hónapos kisfia nem szerepelhetett egy reklámban Down...

Kiakadt az anyuka, akinek 15 hónapos kisfia nem szerepelhetett egy reklámban Down szindrómája miatt

Egy bátor anyuka a reklámipar megváltoztatását tűzte ki céljául, miután kisfiát elutasították betegsége miatt.

Az eset az Egyesült Államokban történt, ahol évente kb. 6000 gyermek születik Down szindrómával, ez azt jelenti, hogy a betegség 700-ból 1 gyermeket érint.

Egy statisztika rávilágít az orvostudomány hihetetlen ütemű fejlődésére is: 1960-ban egy Down szindrómával született ember átlagéletkora mindössze 10 év volt, 2007-re azonban már 47! Napjainkban a Down szindrómás emberek is teljes életet élhetnek, azonban sokak sajnos még mindig úgy gondolkodnak, hogy ezek az emberek a legtöbb tevékenységre alkalmatlanok. Ezzel szembesült Meagan Nash és 15 hónapos kisfia, Asher is.

Az anyuka úgy döntött, hogy elküldi a kisfiáról készült képeket modellügynökségek számára Georgia államban, azt remélve, hamarosan ajánlatokkal keresik majd meg. A nőt azonban elutasították. Amikor meghallotta ennek okát, nagyon felháborodott.

Az ügynökségek azzal érveltek, hogy a cégek „nem a speciális igényű emberekre specializálódtak”. Meagan azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és más cégeket is megkeresett fia képeivel. Végül erőfeszítéseit siker koronázta, és kisfia modellként szerepelhetett az OshKosh B’Gosh cég egyik kampányában.

Az anyuka először nem is akarta elhinni, hogy megvalósul a vágya. Elmondása szerint a cég menedzsere a következőket mondta neki: „Izgatottan várjuk, hogy megváltoztassuk a hirdetéseinket, és a jövőben fogyatékkal élőket is modellként szerepeltessünk”.

Ez azonban még nem minden! A kis Asher igazi sztár lett a közösségi oldalakon. A fotóit egyre több oldal veszi át, köztük a „Down szindrómás gyerekek” oldal is, ahol Asher egyik fotója közel 80 ezer likeot ért el.

Ráadásul időközben a kisfiút korábban elutasító ügynökség tulajdonosa is elismerte, hogy rossz döntést hozott. Most úgy tűnik, a gyermeknek minden esélye megvan arra, hogy igazi sztár legyen a közeljövőben.

Édesanyja pedig megmutatta, hogy nem szabad feladni az első akadálynál, kitartóan kell küzdeni céljainkért!