Kezdőlap Bidista tippek Kilenc takarítási titok, melyet előkelő szállodák szobalányai osztottak meg. Alkalmazd az otthonodban!

Kilenc takarítási titok, melyet előkelő szállodák szobalányai osztottak meg. Alkalmazd az otthonodban!

Az, aki már valaha vendégeskedett luxus szállodában, láthatta, hogy hogyan dolgoznak a szobalányok. Érthetetlen, miként lehet gyorsan kitakarítani ennyi szobát.

Ezek a hölgyek nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren és mindenkinek megvan a maga kis titka, amit szívesen megosztanak. A tanácsaikat felhasználhatjuk otthon is. Nézzük!

Takarítási tanácsok

1. A szobalányok először rendet raknak

A szobalányok először összeszedik a szemetet, a használt törölközőket, ágyneműket és egyéb holmikat, amik szét vannak szórva. Fürdőben össze kell szedni a flakonokat, tubusokat és az egyéb ott lévő kellékeket.

Nem csak a port törlik le a tárgyak körül, hanem mindent letakarítanak. A szobai kellékek csak száraz felületre kerülnek vissza, hogy ne maradjanak foltok.

2. Mikroszálas törlőkendőket használnak

Portörlésre a legjobb anyag a mikro szál. Második helyen a pamut rongy áll, megfelel egy régi pamut párnahuzat, vagy póló. Ne használjon törölközőt vagy műszálas anyagot.

3. A paplan huzat gyors cseréjének a titka

A fordítsa ki a paplan huzatot és tegye az ágyra.

Tegye a takarót a huzatra. A kettőt összefogva tekerje fel mint egy hengert, a bujtató nyílás maradjon felül. A hengert húzza át a nyíláson. Ez a módszer az alábbi videón is megtekinthető.

4. A függönyöket törölközővel lehet portalanítani

A függöny tisztításához használj törölközőt. Törölközőt porolóként lehet alkalmazni, amikor a por leülepedett akkor, fel lehet porszívózni.

5. Először porszívózz, utána moss fel

A felmosás előtt porszívózni kell. Ez azért szükséges, hogy a felmosás után a tiszta padlón ne maradjon porcica és hajszál, amit nehéz eltüntetni. Mindig úgy moss fel, hogy a legtávolabbi saroktól haladj az ajtó felé.

6. A tisztítószerek nem hatnak azonnal

A tisztítószert vidd fel a felületre és hagyd hatni egy kis ideig. Csinálj valami mást, majd kis idő elteltével térj vissza és erőfeszítés nélkül rendet tehetsz.

7. Hogy porszívózzunk helyesen?

Te valószínűleg a szoba távoli sarkából kezded a porszívózást. A szobalányok először a legkoszosabb területen porszívóznak, majd utána kiporszívózzák az egész szobát. Ezzel a módszerrel a koszos területet kétszer tisztítják meg.

8. Nem csak boltban megvásárolható tisztítószereket használnak

Nem minden szobalány használ kész tisztítószert. Sokan közülük a saját maguk által készített szereket használnak, melyek jobbak a boltiaknál. Például vízzel higított ecet nagyon jól megtisztítja a felületek többségét.

9. A szobalányok speciális kis keféket használnak

Természetesen minden centimétert nem lehet kis kefével megtisztítani. De ezzel könnyen meg lehet tisztítani a légkondicionáló rácsait és a fugázott részeket. Otthon használhatsz fogkefét is erre a célra.

A tisztítószereket kényelmes takarító kocsikra helyezve meggyorsítják a szobalányok munkáját. A lakásban ez nem praktikus. De ha nagy családi házad van, akkor lehet egy kisebb kocsit használni.

Oszd meg barátaiddal a szobalányok takarítási tanácsait!