Megelőzi a fájdalmakat, csökkenti a koleszterinszintet és jó hatással van a gyomorra!

Megelőzi a fájdalmakat, csökkenti a koleszterinszintet és jó hatással van a gyomorra!

Kategória: Bidista tippek

A berlini egyetem kutatói egy érdekes kísérletet végeztek, amelyből megtudták már napi pár szem szilva milyen káprázatos hatással van a testre. Akik legalább napi 6 szem szilvát, vagy aszalt szilvát esznek legalább három héten át, sokat tesznek az egészségükért. A szilva ugyanis megelőzi a csontbetegségeket, csökkenti a koleszterinszintet és csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.

A szilva méregtelenít, de enyhe hashajtó is és jó hatással van az idegekre is. Csökkenti a gyomorsavat és erősíti a májat. A szilvában rengeteg antioxidáns található, ami nagyon fontos a betegségek megelőzése miatt. A szilva feltölti a szervezetet energiával, mivel a cukortartalma is magas. Akik fizikai munkát végeznek fogyasszanak el pár szem aszalt szilvát és máris jobban fogják bírni a munkát.

A szilva rengeteg vitamint tartalmaz, ami fontos a szervezet számára. Az aszalt változata is nagyon egészséges, így amikor nincs szezonja, érdemes ebből fogyasztani. A kutatók tanulmányai szerint megelőzi a csontfájdalmakat és betegségeket, csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti a gyomorpanaszokat és bélproblémákat.

Legalább három hétig fogyassz minden nap pár szem szilvát, hogy érezhesd jótékony hatásait.

Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek »»»

Képbeküldés iconElkészítetted? Oszd meg a fotót!
FavoriteLoading Kedvenceimhez adom

Ezeket olvastad már?

Erről jut eszembe....