Napok óta nincs új igazolt koronavírus-fertőzött Vuhanban

Jó hírekről számolt be a China Xinhua News. A koronavírus járvány epicentrumában, Vuhanban, úgy tűnik sikerült jelentősen visszafogni a betegség terjedését. A vesztegzár elrendelése beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A mostani statisztika szerint Vuhanban jelenleg 50.005 a fertőzöttek száma, és múlt hét szerda óta nem regisztráltak egyetlen új koronavírusos esetet sem, ezért remélni lehet, hogy sikerült a vírus további terjedését megakadályozni. A koronavírus járvány veszélyére korábban Li Ven-liang doktor hívta fel a figyelmet. Sajnos nem hittek neki, még a rendőrség is előállította a kijelentéseiért. Később a 34 éves orvos is megfertőződött, aminek következtében életét vesztette. A vuhani rendőrség beismerte, hogy hibásan járt el, és bocsánatot kért.

Vuhan tartományban a szerdai bejelentés után a globális ipari valamint a belföldi vállalatok újrakezdték a munkát, és csökkentették a járvány miatt elrendelt készültséget. Ennek ellenére a bárok, éttermek, könyvesboltok, edzőtermek és a mozik továbbra is zárva maradnak – írja az index.hu.