Kezdőlap Színes Ottónak, az árván maradt de megmentett rétisas fiókának végre új családja lett!

Ottónak, az árván maradt de megmentett rétisas fiókának végre új családja lett!

Ottó sanyarú sorsú rétisas fióka volt, akinek apja eltűnt, anyja pedig nem tudott megfelelően gondoskodni róla, mert fajtársai folyton zaklatták a bekamerázott fészekben. Így került márciusban a Fővárosi Állatkert természetvédelmi mentőhelyére, ahol heteken át sast formázó kesztyűbáb segítségével táplálták. Ottó sorsa szerencsére jóra fordult, hiszen a hírek szerint új családot kapott.

Április 12-én érkezett el a nap, mikor a kis sasfióka visszakerülhetett a természetbe. Drónnal kerestek és találtak neki egy olyan fészket a Velencei-tó térségében, ahol a fiókák egyidősek vele. A kitelepítéskor észrevették, hogy a fészek egyik kis lakója fertőzésben szenved, őt kiemelték, Ottót pedig a helyére tették. A fertőzött fiókát Artúrnak keresztelték el, az Állatkertben gondos kezek között egy hét alatt meggyógyították, majd visszahelyezték a fészkébe.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park által kiadott közlemény szerint a fészekben három rétisas fióka nevelkedik és fejlődik szépen. A szülők felelősségteljesen táplálják őket, mégpedig főként vízimadarakkal és halakkal.

Fotó: dr. Hegyi Zoltán
természetvédelmi őrkerület-vezető
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság