Kezdőlap Színes Egy kék pólós kisfiúnak köszönhetően milliók látták az átlagosnak induló zeneórát

Egy kék pólós kisfiúnak köszönhetően milliók látták az átlagosnak induló zeneórát

Már több, mint 6.3 millióan látták, és 40 ezernél is több kedvelést kapott az a videó, ami egy iskolai zeneórán került rögzítésre. A gyerekek a földön ülve hallgatták az upbeat zenét játszó oktatójuk előadását.

A tanár megkérte a gyerekeket, hogy tapssal kísérjék őt. Az arcukon először nem látszott túl nagy öröm, de eleget tettek a kérésnek. Ám a videón a kékbe öltöztetett kisfiú tetszését annyira elnyerte a produkció, hogy hangos nevetésben tört ki, majd megkérte a tanárt, hogy játsszon gyorsabban. Miután a zene felgyorsult, a kisfiú hangos, gurgulázó kacajjal fejezte ki tetszését, ami átragadt a többiekre is. Sőt, a mellette ülő pajtása örömében megölelte a hahotázó kisfiút.

Köztudott, hogy a nevetés orvosság is lehet. Világszerte több ún. „hahota klub” létezik. Ezekben valaki elkezd hangosan nevetni, és a többiek óhatatlanul is bekapcsolódnak, mert a nevetés és a jókedv ragályos. Sokszor egy fárasztó nap után jól esik lazítani, megnézni egy vígjátékot, vagy egy comedy show-t, amivel a napi nevetés adagunkat biztosíthatjuk. Lehet, hogy ennek a zeneórának köszönhetően a kisfiú zene iránti szeretete és kötődése maradandó lesz. Egy szívből jövő, ösztönös gyermeki kacaj mindenki arcára mosolyt csal.

Fontos lenne ezt az önfeledtséget felnőtt korban is megőrizni, hiszen a nevetésnek számos egészségmegőrző hatása is van. Többek között csökkenti a fájdalmat, kiváló a stressz ellen, és erősíti az immunrendszert is. Emellett beindítja az endorfintermelést, amit a hétköznapi szóhasználatban „boldogsághormonként” szoktak emlegetni. A nevetés olyan orvosság, melynek nincs mellékhatása!