Kezdőlap Bidista tippek Egy ügyeskezű asszony ilyen gyönyörű kézműves termékeket készített atlasz szalagból. Ezt egészen...

Egy ügyeskezű asszony ilyen gyönyörű kézműves termékeket készített atlasz szalagból. Ezt egészen biztosan én is kipróbálom!

Talán a virágokat tartja minden ember a legszemetgyönyörködtetőbbnek az összes növény közül. Nem meglepő, hogy a női szépséget is sokszor virág formában ábrázolják. Mi sajnos nem tudjuk az év minden időszakában élvezni a virágok nyújtotta szépséget, viszont könnyedén csinálhatunk saját magunk virágokat!

Most a Bidista.com jóvoltából te is megtudhatod, hogyan csinálhatsz te is könnyedén ilyen szép virágokat az év minden szakában. Csak legyen jó hangulatod, és már kezdődhet is a szépséges virágok elkészítése.

Virágok készítése atlasz szalagból

Amire szükséged lesz:

  • atlasz szalag (ha nincs, esetleg egyéb szalag is jó)
  • varrótű
  • cérna
  • gyertya vagy öngyújtó
  • szilikon ragasztó
  • dekorációs díszítőelemek

Munkamenet:

  • Vágjuk a szalagokat megfelelő méretre, olyanra, amilyen hosszúra szeretnénk a virág majdani szirmait. Minden egyes levágott darabot közepén, a képen látható módon hajtogassuk. A majdani sziromlevelek alját cérnával varrjuk össze, majd az összes sziromlevelet fűzzük fel a cérnára, így azok egy sorban lesznek.

Amikor készen vagy, a két végét kössed össze úgy, hogy egy virág-kelyhet kapj. Tegyél egymásra különböző méretű virágkelyheket, így dupla szirmú virágot kapsz. A felesleges cérnavégeket vágjuk, vagy égessük le. A virágrétegeket rögzítsük egymáshoz a ragasztóval, és helyezzük fel a gyöngyöket. Kész is vagyunk!

  • Vágjuk fel a szalagokat a kívánt méretre, majd csavarjuk azokat a megfelelő módon, végüket a lángba tartva egyesítsük. Az eljárás ugyanaz, mint az első lehetőségnél, de itt a szirmoknak szív alakúra kell formázni. Ezután a szirmokat erősítsük össze ragasztóval, úgy, hogy egy kört alkossanak. Az alsó rétegre folyamatosan, egyenletesen erősítsük fel a felső szirmokat. A végeredmény egy nagyon szép virág lesz.
  • Ez egy nagyon egyszerű variáns, mert a széles atlasz szalagból háromszögeket vágunk ki, a megmaradt részt pedig felfűzzük egy cérnára. Ezután a cérnát a túlsó végén átfűzzük, meghúzzuk, így ilyen szép virágokat kapunk.
  • A fenti módszerhez hasonlóan itt is a cérnára fűzött kivágott szalagot húzzuk össze, de itt a szirmok formája más. Ebből is látszik, bátran kísérletezhetsz a formákkal, mintákkal.

Ilyen szép virágokkal díszítheted akár bármelyik képet a falon, de csokorba is rendezheted őket. Minden esetben kreatív dekorációs lehetőségek tárháza áll előtted. Ez a tevékenység ráadásul nem csak ilyen szép virágokat eredményez, hanem kellően leköti ez embert, elvonva figyelmét a mindennapok ügyes-bajos dolgaitól.

Feltétlen próbáld ki te is ezt a módszert, meggyőződésem, hogy neked is tetszeni fognak az ilyen virágok. Ne feledd továbbá megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!