Így gyakorold az ősi japán relaxációs technikát, hogy csökkentsd a stresszt és elkezd végre élvezni az életed!

A kutatók szoros kapcsolatot fedeztek fel a krónikus stressz és a különböző testi és lelki betegségek között, mint a hányinger, hányás, szorongás, magas vérnyomás, depresszió, stroke, szívroham, gyenge immunrendszer és más komoly betegségek.

Sajnos a stressz napjainkban a normál életmód velejárója és nagyban növeli az egészségi problémák kockázatát. Ha nem találod meg a megfelelő módszert, amivel kezelheted, komoly veszélynek teszed ki magad.

A stresszcsökkentésnek azonban szerencsére számos különböző módja van, mint a meditáció, a jóga, az edzés, a zene vagy a masszázs. Most egy ősi japán relaxációs technikát mutatunk be, ami hihetetlen hatásokat fejt ki. Bárhol gyakorolhatod és csupán 5 percet vesz el az idődből.

A technika elméleti alapját az adja, hogy minden ujjunkhoz kapcsolódik valamilyen érzés vagy érzelem.

  • A nagyujj segíthet az aggodalom és a szorongás kezelésében.
  • A mutatóujjal az elhatalmasodó félelemérzetet kerülheted el.
  • A középső ujj szabályozza a keserűség és a düh érzetét.
  • A gyűrűsujj a depresszió és a melankólia enyhítésében lehet segítségedre.
  • A kisujj elősegíti a stressz csökkentését, támogatja az optimizmust és erősíti az önbecsülést.

Így csináld!

Ennek a technikának a célja, hogy egyensúlyt teremtsünk a testben lévő összes erő és energia között. Egyszerre egy ujjunkat fogjuk, egy vagy két másik ujjunkkal pedig fogjuk körbe olyan szorosan, hogy érezzük a pulzusunkat.

Ha hüvelykujjunkkal a másik tenyerünk közepére enyhén nyomást gyakorlunk és így tartjuk egy percig, mélyebb relaxáció állapotába hozhatjuk magunkat.

Ezzel a technikával relaxálhatunk, lelkileg egyensúlyba kerülhetünk és kezelhetjük a stresszt is. A fenti videó segítségével elsajátíthatod az ősi technikát!