Kezdőlap Bidista tippek Elmúltál 50 éves? Nem vagy még idős! Még előtted áll az érett...

Elmúltál 50 éves? Nem vagy még idős! Még előtted áll az érett kor!

A mai emberek szerint az időskor 70-75 év körül kezdődik, nagyanyáink ezt a haárt 50-55 éves kor körül húzták meg.

Régen az élet 3 szakaszra volt felosztva: fiatalság, érett kor és időskor. Ma az érett kor és az időskor (azaz 50-75 év között) egy egészen új periódus jelent az emberek életében.

Mit tudunk ma az érett korról?

1. Az életnek ez a szakasza 50-től 75 évig tart.
2. Összehasonlításként a régebbi időkkel, bebizonyosodott, hogy a fizikai és az intellektuális képesség nem romlik, hanem épp olyan mint fiatalkorban vagy még annál is jobb.
3. Jobb és szebb periódus az ember életében, mert magába foglalja az egészséget, az erőt és az élettapasztalatot is. A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek 55-65 éves kor között a legboldogabbak.
4. Azok az emberek akik ma beleillenek ebbe az intervallumba, tulajdonképen az első generáció, mert nemrég az emberek már ebben a korban öregnek voltak elkönyvelve.
5. Az elkövetkezendő években az 50-75 év közötti személyek lesznek többen.

Miben különbözik az 50 év feletti kor, mint az addig eltelt évek? Abban, hogy senki sem tanította meg nekünk azt, hogyan éljük az életünknek ezt a szakaszát.

Az 50 év feletti emberek azonban megnyugodhatnak, mert ők egyáltalán nem számítanak idősnek! 75 éves korig, érett korúak az emberek! Fedezd fel a világot, utazz, kapcsolódj ki, tölts több időt a családoddal. Ez egy csodás életszakasz, amit élvezni kell!