Kezdőlap Receptek 20-40 perces receptek Habkönnyű krém, tojásfehérjéből! Könnyed és finom, még nem kóstoltam ínycsiklandóbbat!

Habkönnyű krém, tojásfehérjéből! Könnyed és finom, még nem kóstoltam ínycsiklandóbbat!

Ma egy krém receptjét hoztuk el nektek, amely tojásfehérjével készül. Nincs vele sok munka, bármilyen süteményhez, tortához felhasználható. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás,
  • 1 bögre cukor,
  • egy csipet só,
  • 0.5 bögre víz,
  • 1/3 kiskanál citromsav vagy 1 kanál citromlé.

Elkészítés:

Készítsünk elő két tálat, válasszuk ketté a tojásokat, az egyikbe tegyük a tojás fehérjét, a másikba a sárgáját. A sárgáját tegyük félre, a krémhez nem használjuk fel. Vigyázzunk, hogy a tojás fehérjébe ne kerüljön egy csepp sem a tojás sárgájából, mert nem fog sikerülni a krém.

Egy edényben keverjük össze a vizet a cukorral majd, tegyük fel főni, közben kavargassuk.

Verjük fel a tojás fehérjét jó keményre egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a citromsavat vagy a citromlét és egy spatulával keverjük össze. Ellenőrizzük a cukorszirupot, tegyünk hideg vizet egy edénybe, majd öntsünk bele egy keveset a cukor szirupból. Ha golyót tudunk formálni az egy cseppnyi szirupból, akkor elkészült, ha nem akkor még főzzük egy kis ideig.
Lassan csorgatva öntsük hozzá a szirupot a felvert tojásfehérjéhez, közben addig verjük habverővel, amíg kihűl. El is készült a krém, megkenhetjük a süteményt vagy a tortát vele. Jó étvágyat!.