Kezdőlap Receptek 20-40 perces receptek Házi húskonzerv, hosszú ideig eltartható, finom és tetszés szerint fűszerezhető!

Házi húskonzerv, hosszú ideig eltartható, finom és tetszés szerint fűszerezhető!

Ma egy olyan receptet hoztunk el nektek amelyben szeretnénk megismertetni veletek a házilag készített húskonzerv titkát. Nagyon könnyen elkészíthető, bármilyen hús felhasználásával, ha a kövérebb, zsírosabb húst választjuk akkor csak fűszerekre van szükségünk. Ha helyesen készítjük el a húskonzervet, akkor hosszú ideig tárolható.

Hozzávalók:

  • 5 kg marhahús,
  • 1 kg szalonna,
  • 1 evőkanál só,
  • 6 db babérlevél,
  • 10 szem fekete bors,

Elkészítés:

Alaposan mossuk ki a befőttesüvegeket. A húst vágjuk nagyobb darabokra, kevés sós vízben főzzük meg puhára. A szalonnát vágjuk nagyobb darabokra és süssük ki. Minden befőttesüveg aljába tegyünk egy babérlevelet és osszuk el bennük a szemes borsot, majd töltsük meg az üvegeket hússal, váltakozva rakjuk, egy sor hús egy sor szalonna. Az üvegek tetejére öntsük a zsírt, hogy ellepje a húst. Vizes dunsztban tartjuk egy órán keresztül. Egy nagyobb edényt kibélelünk konyharuhával, hogy az üvegek ne érjenek hozzá a forró edényhez, így nem repednek el. Az edénybe annyi vizet öntünk, hogy az üvegek háromnegyedéig érjen és lassú tűzön melegítjük. Egy órán keresztül így hagyjuk, az időt onnantól számoljuk, amikor a víz elkezd forrni. Nem kell zubogjon, csak éppen forrjon. Majd levesszük a tűzhelyről az edényt és több takaróval letakarjuk a befőtteket, így hagyjuk kihűlni.