Kezdőlap Színes Morgan Freeman hollywoodi sztár méhmenedékké alakította tanyáját

Morgan Freeman hollywoodi sztár méhmenedékké alakította tanyáját

Morgan Freeman úgy döntött, hogy 124 hektáros charlestoni tanyáját méhmenedékké alakíttatja át. Az Oscar díjas színész 26 méhkaptárt importált a tanyára, valamint méhbarát magnóliafákat és levendulát ültetett az ingatlan területére. Freeman elmondása szerint a méheket Arkansasból szerezte, és azt is elmondta, nem használ védőfelszerelést a rovatok etetése közben.

A 81 éves színészóriás, akit olyan filmsikerekben láthatott a közönség, mint a Bakancslista, A remény rabjai, vagy a Batman-trilógia, már 2014-ben beszélt a méhészettel kapcsolatban egy népszerű talkshowban.

„A méhcsaládok rémisztő ütemben tűnnek el, különösen ebben a megyében”

– mondta Freeman egy másik, Larry Kingnek adott interjújában.

„Olyan mértékben veszítjük el a méheket, hogy most már a tudósok is azt mondják, ez veszélyes.”

Morgan Freeman 2014-ben a The Tonight Show keretein belül beszélt új hobbijáról, Jimmy Fallon-al. Elmondta, hogy a méhek megvédése az egészséges környezet megtartásához miért is elengedhetetlen.

A Vermonti Egyetem tanulmánya szerint a vadon élő méhpopulációk 23 százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban 2008 óta.

Morgan Freeman gyermekként Charlestonban élt nagymamájával, a most átalakított birtokot 1991-ben vásárolta meg szüleitől.