Kezdőlap Receptek 20-40 perces receptek Pehely könnyű cseresznyés pite! Ez az ínycsiklandó finomság téged is elvarázsol!

Pehely könnyű cseresznyés pite! Ez az ínycsiklandó finomság téged is elvarázsol!

Ma egy fantasztikus édességgel szeretnénk kedveskedni nektek, hogy feldobja a napotokat. Ebben a borongós téli időben, készítsük el együtt a legkiválóbb cseresznyés lepényt. Cseresznye helyett más gyümölcsöt is használhatunk, meggyel és barackkal is nagyon ízletes.

Vegyünk elő egy közepes méretű hőálló tálat, kenjük ki vajjal, majd tegyünk bele 600 g megmosott, kimagvalt friss cseresznyét, vagy lecsöpögtetett befőttet és szórjunk rá 2 evőkanál porcukrot. Törjük fel 4 db tojást, keverjük ki 100 g cukorral és egy csipet sóval, majd adjunk hozzá 100 g lisztet, közben kavarjuk jól össze. Ha ezzel elkészültünk beletehetjük az egy kiskanál vaníliát, a 240 ml tejet és 30 g olvasztott vajat. Keverjük össze még egyszer, majd öntsük rá a cseresznyére. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 40 – 45 percig. Amikor megsült, szórjuk meg a tetejét porcukorral és már szeletelhetjük is ezt az elragadó süteményt. Jó étvágyat!