Kezdőlap Bidista tippek Vannak dolgok, amikért tilos bocsánatot kérni! Ne szorítsd magad túlságosan háttérbe!

Vannak dolgok, amikért tilos bocsánatot kérni! Ne szorítsd magad túlságosan háttérbe!

Sokan hajlamosak vagyunk szinte mindenért elnézést kérni, még akkor is, ha épp teljesen normálisan próbáljuk számunkra kedvezően alakítani a dolgainkat. Szép dolog az önzetlenség, a bajtársiasság, de senki nem várhatja el a másiktól, hogy mindig háttérbe szorítsa saját magát, és érdekeit. Érdemes kevesebbet törődni mások véleményével!

Íme 5 dolog, ami miatt nem kell elnézést kérned senkitől!

1. Ha a saját utad járod: Ne engedd meg senkinek, hogy előírja, hogyan éld az életedet. Nálad jobban senki sem tudhatja, hogy mi a jó neked. Hallgass a szívedre, és próbáld megtalálni a saját utadat.

2. Ha saját magad helyezed előtérbe: Nem kell elnézést kérned azért, mert önmagad előkelő helyen szerepel a fontossági sorrendedben. Ez természetes dolog, persze lehetőleg ne más kárára találjuk meg saját örömünket! Fontos dolog foglalkozni a környezetünkben élőkkel, de ha mindig figyelmen kívül hagyjuk saját érdekeinket, akkor könnyen kiüresedettnek érezhetjük magunkat, és belefásulhatunk a hétköznapokba.

3. Az életmódodért: Őszintén szólva senkinek semmi köze ahhoz, hogy milyen ruhákat visel, milyen szokásaid vannak, mikor és mit eszel. Neked is -ahogy mindenki másnak- megvan a jogod ahhoz, hogy úgy élvezd az életet, ahogy szeretnéd.

4. A munkádért: Ne foglalkozz azokkal, akik pozíciók, és fizetés alapján ítélik meg embertársaikat. A legfontosabb, hogy élvezd a munkád, akár igazgató vagy, akár mosogatsz valahol.

5. A szerelmi életedért: Ne engedj beleszólást a magánéletedbe, azt pedig főleg ne, hogy valaki befolyásolja azt, vagy elbizonytalanítson. A szívügyekben általában úgysem működnek a kívülről érkező jó tanácsok. Ne felejtsd: Kizárólag te döntöd el, hogy kivel osztod meg az ágyad!