Kezdőlap Bidista tippek 10 gyakorlat, melyekkel futás vagy kocogás nélkül is megszabadulhatsz az úszógumitól!

10 gyakorlat, melyekkel futás vagy kocogás nélkül is megszabadulhatsz az úszógumitól!

Azoknak, akik szeretnének leadni néhány kilót vagy szeretnék formálni alakjukat, tudniuk kell, hogy a kardiozással vagy a futópadon töltött végtelen órák nem fognak ebben segíteni, csupán azt lehet elérni velük, hogy a jelenlegi zsíros testalkatunknak egy kisebb verzióját lássuk viszont utánuk.

Helyettük meg kell próbálkozni a rezisztencia edzéssel, növelni kell az állóképességet, az erőnlétet és sokkal jobban fogunk kinézni ruha nélkül!

Egy tanulmány nemrégiben a rezisztencia edzés hatását vizsgálta a nem alkoholos zsírmáj metabolizmusára. Az 53 kísérleti alanyt két csoportra osztották. Az első csoport fekvőtámaszokat és guggolásokat végzett heti 3 alkalommal 12 héten át, míg a másik csoport semmilyen edzést nem végzett.

12 hét után összehasonlították az eredményeket. Abban a csoportban, mely az edzéseket végezte, az alanyok jelentős zsírmentes izomtömeget fejlesztettek ki, szervezetükben csökkent a vas és az inzulin szintje, valamint a máj zsírtartalma is. A rezisztencia edzés tehát javította a metabolikus szindrómát nem alkoholos zsírmáj esetén.

Most néhány extrém mértékben hatékony gyakorlatot mutatunk be, amik sosem mennek ki a divatból. Nem kell hozzájuk semmiféle különleges felszerelés, mégis segíteni fognak abban, hogy tested tónusosabb legyen, lelassítsd az öregedést és abszolút elképesztően nézz ki!

Ezeknél a gyakorlatoknál főként az a cél, hogy egyszerre több izmot dolgoztassunk meg. Ha beépíted őket az edzésprogramodba, a legrövidebb idő alatt a legtöbb zsírt fogod tudni elégetni!

1. Burpee

A gyakorlat valamennyi fő izomcsoportot érinti és jól felpumpálja a szívet. Segítségével több zsírt fogsz elégetni, mintha órákig kardioznál! Bármilyen szintű edzésbe beilleszthető.

2. Húzódzkodás

Ez a rendkívül hatékony gyakorlat hihetetlen módon formálja a hátizmokat. Kezdetben nehéznek érezheted, ezért célszerű könnyebb kivitelben gyakorolni, mielőtt élesben belevágsz.

3. Guggolás

Az egyik alapgyakorlat, amivel formálhatod a fenekedet és a combodat. Már a saját testsúllyal történő guggolás is megerőltető lehet, de ha még nagyon intenzitásra váltanál, próbáld meg súlyokkal végezni a gyakorlatot.

4. Fekvőtámasz

Ezzel erősítheted a tricepszedet, formálhatod a vállaidat és a felső mellkast. Bárhol végezheted és kezdő szintű edzéstervbe is beillesztheted.

5. Hátralépés kitörő helyzetből

Ez a gyakorlat a fenékre és a combokra van jó hatással. Ha közben úgy érzed, fájnak a térdeid, helyettesítsd ezt a gyakorlatot az ún. glute-bridge, azaz far-híd gyakorlata, más néven csípőtolással.

6. Pókmászás

A csípők mozgékonyságát és a gerincizmokat fejleszti.

7. Korcsolyázó mozdulat

Oldalirányú síkban mozogni nagy segítséget jelent a boka és a térd stabilitásának fejlesztése szempontjából. Hogy még több kalóriát égessünk, próbáljunk meg a lehető legkisebbet ugrani!

8. Plank

Extrém hatékony gyakorlat, ami kihat szinte valamennyi izomra, beleértve a hasat és jó még hátfájás ellen is. Próbáld meg megtartani a plank pozíciót 1 percig!

9. Ugrókötelezés

Az ugrálás tökéletesen tudja helyettesíteni a futást, segít a kalóriaégetésben, formálja a lábakat és a karokat.

10. Felállás

Az alapvető izmokat rendkívüli mértékben megmozgatja, így végre lapos, tónusos és zsírmentes lehet a hasad!

Ez a 10 legjobb rezisztencia gyakorlat segít elérni azt az alakot, amire mindig is vágytál! Csupán 15 percre van szükséged a hatékony zsírégetéshez és ehhez az erősítő programhoz!