Kezdőlap Bidista tippek Egy nő 35 évet áldozott házának díszítésére. Most te is megnézheted, miért...

Egy nő 35 évet áldozott házának díszítésére. Most te is megnézheted, miért irigykedik rá mindenki

1979-ben Lauri Svedberg vett magának egy XX. század elején épített házat a Minnesota állambeli Minneapolisban.

A művésznő, aki egyben a természet és a mesefigurák nagy kedvelője is, 35 év munkájával alakította át átlagos amerikai otthonát olyanná, amelyre inkább illik a műalkotás szó.

A „farkaslak”, ahogy a szomszédai nevezik, tudniillik a ház homlokzatán egy fehér farkas látható, régóta tekinthető a környék egyik nevezetességének. A házról és persze annak tulajdonosáról riportot készített még a televízió is, továbbá Svedberg művésznő fényképei rendszeresen jelennek meg a helyi újságokban, napilapokban és az internetnek hála, erről a valóban fantasztikus házról gyakorlatilag mára a világ mindegyik részén tudomást szereztek már.

Belépve a házba, vagy csak a fényképen keresztül megcsodálva ezt a remekművet, egyből az jut az ember eszébe, hogy máris megérkezett a mesebeli Narniába. Nincs egyetlen négyzetcentimétere sem ennek a háznak, amit a művésznő ne díszített volna kővel, kaviccsal vagy falfestménnyel, melyeknek, természetesen egy témája van: az erdő.

Az alkotáshoz szükséges alapanyagot Lauri gyakran szó szerint a lába alól teremtette elő, hiszen a sziklák és kövek, melyeket a minnesotai utcákról szedett össze, Lauri Svedberg keze között, egy ragasztópisztoly segítségével, magává az alkotás végeredményévé váltak.

Ebben a házban még a konyhabútorok, a szekrények, a berendezések is mind-mind kővel, illetve falfestménnyel vannak beborítva. A fürdőszoba mozaikja például egy áthatolhatatlan, rengeteg erdőre hasonlít. A lépcső falát, mely az első emeletre vezet, egy olyan falfestmény díszíti, mintha egy vízesés mellett haladnánk el. A kert is tartogat meglepetéseket, különböző állatok életnagyságú szobraira bukkanhatunk itt. Lauri Svedberg mégis arra a legbüszkébb, hogy van a házban egy árkádos rész, amit különböző ásványokkal és féldrágakövekkel díszített fel, melyeket ő maga szedett össze utazásai alatt.

A ház díszítése volt Lauri Svedberg fő életműve, alkotása. Ami pedig a végeredményt illeti, minden dicséretnél többet mond.

Néhány évvel ezelőtt Lauri elhatározta, hogy jól megérdemelt nyugdíjas életet fog élni, így eladta csodálatos házát és elköltözött a meleg kaliforniai Palm Springs-be. Az ingatlanügynökök ezt a műalkotást 150 ezer dollár értékűre becsülték.