Kezdőlap Bidista tippek Hetekig gyűjtögette a műanyag és a fém kupakokat, fantasztikus mit készített belőlük!

Hetekig gyűjtögette a műanyag és a fém kupakokat, fantasztikus mit készített belőlük!

Azt már tudjuk, hogy a műanyag palackokat több mindenre felhasználhatjuk, most már itt az ideje, hogy néhány szót említsünk a műanyag kupakokról is.

Az első dolog egy fürdőszobai felszerelés. A szappantartó számtalan esetben megtelik vízzel és a szappan elolvad, vagy ha nem is olvad el csúszóssá, ragacsossá válik, azért mert a szappantartó nem volt kitisztítva. Hasznos ötletnek tűnik, ha több műanyag dugót ragasztunk egy kisebb műanyag dobozba, majd díszítésként apró kavicsokat teszünk bele, a szappant pedig a tetejére helyezzük. Így a szappan nem fog közvetlenül érintkezni a szappantartóban összegyűlt vízzel.

A műanyag dugókból játékokat is készíthetünk a gyermekeinknek, pl. katicabogarat, de ugyanakkor felhasználhatjuk őket kerti díszítőelemként vagy a teraszunkon lévő virágtartók díszítésére is.

Tudtátok, hogy nem csak műanyag kupakokból, hanem fémkupakokból is készíthetünk hűtőmágnest? Csak egy darab mágnest kell a kupak aljába tennünk és már fel is rakhatjuk a hűtőre. Minél több féle kupakot használunk, annál színesebb lesz a hűtőnk ajtaja.


Akinek van kézügyessége az a lakás falait is megpróbálhatja színes kupakokból készült mintákkal díszíteni, tapéta helyett színes képek.

Egy másik nagyon ötletes és praktikus felhasználási módja a műanyag kupakoknak, ha függönyt készítünk belőlük.


A műanyag kupakokból tükörkeret is lehet, egyedi és ötletes megoldás.


A most következő fotókon a műanyag és fém kupakok egyre különlegesebb felhasználási módját láthatjátok, tekintsétek meg ti is, hátha kedvet kaptok valamelyik darab elkészítéséhez!