Megolvasztotta a csokoládét, de senki nem gondolta, hogy mit készít belőle!

Általában mindenki szereti a tortát vagy a krémes süteményeket és bizony nemcsak a desszert íze fontos, hanem a kinézete is. Amikor egy csokoládéból készített csipke díszítést látunk, a számunkra felkínált desszerten bizony rögtön összefut a nyál a szánkban és alig várjuk, hogy megkóstolhassuk.

A háziasszonyok többsége finomabbnál finomabb süteményeket alkot, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan csokoládéból készíthető különleges díszítést, amelyeket biztosan mindenki szívesen megtanulna elkészíteni.

Van otthon cukkini? (kattints ide) Egyszerű és olcsó recept! 30 perc alatt csodás ételt készíthetsz belőle!

Először is néhány szó az alapanyagokról. A kakaó egy olyan összetevő, amely nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. A kakaófa Amerika déli részén él meg, egy ilyen fa 12 év leforgása alatt elérheti a 8 méter magasságot is. Egész évben virágzik, rengeteg virágot hoz, de nagyon kevés fának van gyümölcse is. A kakaó aromája az első helyen állt, de amikor egy kis tej hozzáadásával elkészült a legfinomabb ital, a világhírű  kakaós kávé, akkor milliók kedvence lett ugyanúgy mint napjainkban.

Most pedig térjünk rá a csokoládéból készülő díszítésekre amelyeket a most következő fotókon láthattok. A csokoládét vízgőz felett meg kell olvasztani, ezután habzsákba tölteni, vagy egy zacskóba aminek levágtuk a végét és tetszés szerinti mintákat rajzolhatunk vele a sütőpapírral. Mikor a csokoládé megszilárdult, már használhatjuk is.