Megolvasztotta a csokoládét, de senki nem gondolta, hogy mit készít belőle!

Általában mindenki szereti a tortát vagy a krémes süteményeket és bizony nemcsak a desszert íze fontos, hanem a kinézete is. Amikor egy csokoládéból készített csipke díszítést látunk, a számunkra felkínált desszerten bizony rögtön összefut a nyál a szánkban és alig várjuk, hogy megkóstolhassuk.

A háziasszonyok többsége finomabbnál finomabb süteményeket alkot, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan csokoládéból készíthető különleges díszítést, amelyeket biztosan mindenki szívesen megtanulna elkészíteni.

Először is néhány szó az alapanyagokról. A kakaó egy olyan összetevő, amely nem hiányozhat egyetlen háziasszony konyhájából sem. A kakaófa Amerika déli részén él meg, egy ilyen fa 12 év leforgása alatt elérheti a 8 méter magasságot is. Egész évben virágzik, rengeteg virágot hoz, de nagyon kevés fának van gyümölcse is. A kakaó aromája az első helyen állt, de amikor egy kis tej hozzáadásával elkészült a legfinomabb ital, a világhírű  kakaós kávé, akkor milliók kedvence lett ugyanúgy mint napjainkban.

Most pedig térjünk rá a csokoládéból készülő díszítésekre amelyeket a most következő fotókon láthattok. A csokoládét vízgőz felett meg kell olvasztani, ezután habzsákba tölteni, vagy egy zacskóba aminek levágtuk a végét és tetszés szerinti mintákat rajzolhatunk vele a sütőpapírral. Mikor a csokoládé megszilárdult, már használhatjuk is.