Kezdőlap Bidista tippek Te sem tudod, milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Te sem tudod, milyen gyakran kell ágyneműt mosni?

Mikor mostad ki legutóbb az ágyneműt? Egy hosszú és fáradt nap után nincs is kellemesebb, mint lefeküdni a puha ágyba. Úgy tűnik nem mosunk olyan gyakran ágyneműt mint kellene, vagy azért mert túl sok dolgunk van, vagy inkább megnézzük a kedvenc sorozatunkat.

Ha nem mossuk ki elég gyakran az ágyneműt, az olyan mintha mikróba között feküdnénk. A kutatások szerint az angliaik csupán 36%-a cseréli le hetente az ágyneműjét. Rengetegen elfelejtik, hogy ez azonban betegségeket is okozhat. Az ágyneműn ugyanis por, baktériumok, izzadság, nyál és elhalt hámsejtek is vannak.

A megtelepedett baktériumok miatt akár allergiás tünetek, viszketés is felléphet. Súlyosabb esetekben fertőzések is kialakulhatnak. A párnákba és a matracba is áttelepedhetnek a baktériumok és a por.

Az ágyneműben megtelepedett baktériumok sokak szerint légúti megbetegedéseket, irritációt és alvásproblémákat is okozhatnak.

A szakértők szerint az ágyneműt hetente ki kell mosni, magas hőfokon, hogy az atkák elpusztuljanak. A párnahuzatot pedig hetente kétszer kell lecserélni.