Kezdőlap Receptek 45-60 perces ételek Baconbe göngyölt túrós csusza, jó sok szalonnával, forrón és hidegen is fenséges!

Baconbe göngyölt túrós csusza, jó sok szalonnával, forrón és hidegen is fenséges!

Biztos vagyok benne, hogy sokan ismeritek de lehet, hogy van akinek új a recept. Amikor először találkoztam a recepttel, már láttam, változtatni fogok rajta. Imádom a túrós csuszát, hol pirított, füstölt csemege -vagy kolozsvári szalonnával. Nem csak úgy mutatóban szeretjük a tésztán.

Hozzávalók:

(őzgerinc formában készül)

  • 250 gr csusza- vagy fodros nagy kocka tészta,
  • 250 gr tehéntúró,
  • 200 gr tejföl,
  • 250 gr kolozsvári szalonna,
  • 300-400 gr bacon.

Elkészítés:

1. A tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni

2. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam, kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítettem a sütőt.

3. A tésztát a túróval és tejföllel, 1-2 kanál szalonnazsírral összekevertem, majd a pirított szalonnát is hozzákevertem.

4. Egy őzgerinc formát kibéleltem a képen látható módon.

5. Belekanalaztam az összekevert tésztát, lenyomkodtam és a lelógó bacon szeletekkel beborítottam. Mivel már készítettem ilyen baconbe göngyölt ételt, tudtam, hogy az alja nem szokott megpirulni rendesen, ki kell majd borítani, visszatenni a sütőbe, a másik oldalát is megsütni. Ezért is tettem a formát egy sütőpapíros sütőlemezre. Amikor kifordítottam a formából, nagyon jól jött, arra rögtön rá tudtam borítani. Mindkét oldalát kb. 20-20 percig sütöttem. Brutál finom és nagyon laktató.

Drágább, mint a hagyományos túrós csusza, viszont sokkal laktatóbb, tovább „kitart”, mint a hagyományos túrós csusza. Vendégváró is lehet csodás külleme miatt. Nagyon jó köretként kakaspörkölthöz, harcsapaprikáshoz stb… Ha még nem készítettétek, próbáljátok ki, nem bánjátok meg. Látszik a képeken, milyen az étel még melegen és lehűlt formában.

Zsuzsanna Bárdi receptje és fotói, amit a Bidista – Mit főzöl ma? Süssünk-főzzünk valami finomat csoportban osztott meg velünk.