9 tipp, amelyek megkönnyítik a takarítást!

Minden háziasszony arra törekszik, hogy tiszta legyen a lakás. Ma megmutatjuk a legjobb tippeket, hogyan lehet könnyedén kitakarítani a lakást, még akkor is ha sok az erősen szennyezett felület.

A zuhanyrózsa tisztítása

A zuhanyrózsa vízköves és foltos lesz, de könnyen letisztíthatjuk, ha egy zacskóba ecetes vizet öntünk és ráhúzzuk a zuhanyrózsára. Kössük rá és hagyjuk állni legalább egy órát, majd mossuk le tiszta vízzel. A vízkő eltűnik!

Ajtó és ablakkeretek tisztítása

Keverjünk 2 evőkanál sót 1 liter vízbe és ezzel mossuk le a kereteket. A foltok és a mikróbák eltűnnek.

Porszívózás

A szűk helyeket könnyedén kiporszívózhatjuk, ha egy vécépapír gurigát húzunk a porszívó végére, mivel azzal leszűkítjük a csövet.

Felmosás

Egy régi zoknit is ráhúzhatunk a felmosóra, így gyerekjáték lesz a felmosás.

Megkarcolt cipők

A legtöbb cipőről a karcolások eltüntethetőek, ha egy fültisztító pálcikát körömlakk lemosóba mártunk. Egy apró felületen próbáljuk ki ezt a tippet, mert nem minden anyag esetében alkalmazható.

A kád és a zuhanytálca tisztítása

Egy bögre ecetet keverjünk össze 2 evőkanál szódabikarbónával és meleg vízzel, ezzel töröljük át a kádat. Hagyjuk egy kicsit állni rajta, majd mossuk ki tiszta vízzel.

A szőnyegek tisztítása

Szódabikarbónával szórjuk meg a szőnyeget és hagyjuk rajta állni egy kicsit. Majd porszívózzuk fel, így nem csak tiszta lesz a szőnyeg, de a kellemetlen szagok is eltűnnek.

A kanapén lévő foltok

Szódabikarbónát oldjunk fel tiszta alkoholban és ezzel töröljük át a kanapén lévő foltokat.

Mosogatás

Ha sok a mosatlan, vagy rászáradt az étel a tányérokra, edényekre, a szivacsot mártsuk ecetbe, majd ezt követően öntsünk rá mosogatószert. Az ecet remek zsíroldó, amely egy pillanat alatt leoldja az edényekről is a szennyeződéseket.