Íme, ez a hét hajfestési tendencia lesz a legmenőbb a 2018. év tavaszi-nyári szezonjában! Én a „tigrisszem-et” választottam, míg a barátnőm a…

Tavasszal a gyengébbik nem minden egyes tagjának szíve változást kíván: van, aki diétával, valaki felfrissíti a ruhásszekrényét, de a legvakmerőbbek nemcsak saját magukat változtatják meg, hanem akár egy lakásfelújításba is belekezdenek. Mi azt javasoljuk, hogy elsőre ne vágj bele valami komoly átalakításba, hanem inkább kezd a kisebb dolgokkal, például egy új frizurával, vagy hajszínnel!

A professzionális stílustanácsadók most elmondják, hogy melyek lesznek a 2018. év legdivatosabb hajszínei, illetve mi lesz az a hét legnépszerűbb hajfestési eljárás, melyek mellett egy nő sem sétálhat el közömbösen. A Bidista szerkesztősége megosztja veled ezen tendenciáról és hajfestésről szóló információkat, így a közelgő tavaszra, illetve nyárra már te is a legújabb divat szerint tündökölhetsz. Már csak a fodrászodat kell felkeresned…

A legújabb hajfestési eljárások

A „tigrisszem”

Azonnal érthető lesz, hogy miért kapta ez a legújabb hajfestési technika ezt az elnevezést: A haj barnás-arany színátmenete és a fényes ragyogása igencsak hasonlít a „tigris szem” nevű féldrágakő ragyogásához. Ez a hajszínezési technika elsősorban a sötét hajú hölgyeknek ajánlott, illetve azoknak, akiknek barnább a bőre.

„Ennek a hajfestési eljárásnak köszönhetően meglehetősen kontrasztos frizurát kapunk, az árnyalatbeli különbség a két szín között legalább kettő, de néha több.” – magyarázzák a stílustanácsadók. Ezt a rendkívüli hajfestési technikát első látásra megszerettük mi is, nem is csoda, hiszen a karamellaszín és a csokoládé színű hajtincsek hihetetlenül szép kombinációjáért nem lehet nem rajongani!

Az úgynevezett „air touch” hajfestési eljárás

Nem kell megijedni, a tavalyi vezető divat hajfestési technikája ebben az évben se fog háttérbe szorulni. Ennek a technikának a tökéletes megvalósítása, amelyet az orosz stílustanácsadó, Vlagyimir Szarbasev talált fel, az egyik legnehezebb feladat a fodrászok számára.

Ugyanakkor nagy előnye, hogy nincs korhoz kötve, bárkinek ajánlható, továbbá kíméletes a hajunkhoz, ugyanakkor vizuálisan sűrűbbnek tűnik tőle a frizura, végeredményben ez egy olyan technika, ami ragyogóan csillogóvá varázsolja a hajat, ezért nem véletlenül olyan népszerű sokak körében ez a hajfestési eljárás világszerte.

„A festési eljárás előtt a hajat tincsekre választják szét, majd száraz levegővel fújják meg úgy, hogy az eredeti tincsek össztérfogatából mindössze 40-50%-nyi maradjon, és csak ezután kezdenek neki a hajfestésnek!” – magyarázza Artyjom Kljucskin stílustanácsadó.

Az „air touch” hajfestési eljárás elsősorban a szőke hajúak számára ideális, mert a hajszálak mintázata ekkor a legtermészetesebb, további előny, hogy ez az eljárás nem igényel olyan gyakori korrekciót, elég mindössze 4-5 hónaponként foglalkozni vele.

 

A „nude” hajfestési eljárás

Nagyon visszafogott és természetes festéstechnika, amelyben szinte nincs is kontraszt. Ennek a módszernek az a lényege, hogy a különböző árnyalatokat különböző hőmérsékleten keverik, de ugyanabból a színből, ami mindenképpen „természetes” szín hatását kelti. Amennyiben a haj megfelelően dús és vastag, akkor a frizura nem igényel vizuális „térfogatnövelést” az árnyalatok hozzáadásával, azaz ez esetben csak leheletnyi hajszínváltozást érünk el ezzel az eljárással.

„A hajnak úgy kell kinéznie, mintha teljesen természetes színű lenne. Az ilyen hajfestési technika alkalmazása során elsősorban a nagyon meleg, világos színeket részesítjük előnyben, mint a természetes barna, a dió, a méz, az enyhén vöröses, és meleg barna színek.” – mondja Maxim Rokickij stílustanácsadó.

Ha unod már az ombre és a balayage frizurákat és a lelked valami újat, valami divatosabbat kíván, mindenképpen ajánljuk kipróbálni ezt az egyszerű hajfestési módszert. Ne felejtsük: a természetesség mindig a divatos lesz!

Élénkszínű tincsek

Ha szeretnél egy igazán feltűnő és nem mindennapi frizurát, mindenképpen ajánljuk figyelmedbe a következő eljárást. A nemrégiben divatos ún. pixeles technika helyett ez a fajta rejtett hajfestés jött divatba. Az a különlegessége, hogy a haj eredeti színe megmarad, de valahonnan hátulról, a nyakszirt és a halánték tájékáról, egy vagy több élénk, a haj eredeti színétől merőben eltérő színűre festett tincs fut végig, nagy kontrasztot adva ezáltal a frizurának.

De ami a legfontosabb, ez az elem nem lesz látható mások számára a mindennapi életben, mert biztonságosan el lehet rejteni a haj felső része alá. Azaz, egyszerre lehet egy szolid, mindenhová illő frizurád és egy vadabb, feltűnőbb, fiatalosabb.

Játék az árnyalatokkal – szőkéknek

Ez a különleges hajfestési eljárás, melyet sokszor neveznek invertált színezésnek is, azoknak a szőke hajú hölgyeknek ajánlott, akik azt szeretnék, ha a hajuk a festés ellenére is szőke maradjon, de azért másképp. Mivel ezen eljárás során egy többrétegű, hosszanti hajfestésről van szó, ezért a végeredmény nagyon egyedi lesz, olyan, mintha a haj „belülről szőkülne”. Elsősorban a barnább bőrűeknek ajánlott.

A haj szakszerű festésével szabadon játszhatunk a színekkel, a színátmenetekkel, ezáltal a hajat vizuálisan még sűrűbbé varázsolhatjuk. Azt azonban érdemes ezzel a hajfestési technikával kapcsolatban megjegyezni, hogy ezen eljárás precíz és folyamatos festést igényel.

A sötét haj egy árnyalattal való világosítása, „lágyítása”

Ez a finom hajfestési technika segít a sötét haj felfrissítésében, továbbá vizuálisan hozzáad a frizurához, sűrűbbé, csillogóbbá varázsolja azt. A világos árnyalat az egyes tincsek világosabbra festésének következménye. A természetes összetevőkön alapuló enyhe festékek nem károsítják a haj szerkezetét, és nem károsítják a haj minőségét sem, ellenben frissítik, és ezáltal ápolják azt.

Kontúrerősítő festési technika

Az arc kiemelése különböző kozmetikai szerekkel már a múlté! Napjainkban az arc hangsúlyosabbá tételéhez elsősorban a változatos hajfestési technikák alkalmazásával teszik bájosabbá az arcot, irányítják a figyelmet az orra, vagy éppen takarják el az orcát, esetleg javítanak a homlok formáján.

Az elv gyakorlatilag ugyanaz, mint a kozmetikumok esetében: a világos árnyalatok segítenek felhívni a figyelmet az arc egyes részeire, míg a sötét zónák inkább elterelik a figyelmet, illetve rejtenek. Például a világos tincsek az arcot lágyabbá és fényesebbé varázsolják, míg a hosszúkás arc a legkönnyebben a búza-, illetve mézszínű tincsekkel tehető hangsúlyosabbá.

A frizura megváltoztatása kiváló stresszűző terápia minden nő számára! Ha úgy érzed, hogy az életben valami nem úgy sikerül, mint ahogy szeretted volna, változtasd meg a hajad színét és meglátod, a téged körülvevő világ is rögtön más színben fog tündökölni.

Mentsed el ezeket a legújabb, a 2018. évi divat szerinti hajfestési eljárásokat, és már jó előre egyeztess a fodrászoddal!

Ne feledd el megosztani ezt a cikket a közösségi oldalakon a barátnőiddel, ismerőseiddel sem!