Kamerát rögzítettek egy kóbor kutyára Indiában, hogy bemutassák az utcán tengődő állatok mindennapjait

Bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a világ minden pontján rengeteg sorsára hagyott, kóbor állat él. Sokan közülük sosem kaptak törődést, szeretetet eddigi életük során. Ezeknek az állatoknak a víz, és az étel beszerzése nem könnyű feladat, különösen akkor, ha valamilyen időjárási jelenség – például kánikula, vagy épp a hideg tél – nehezíti a dolgukat.

A világszerte egyre nagyobb méretet öltő jelenséggel az Egészségügyi Világszervezet is foglalkozik, legújabb jelentésük szerint csak Brazíliában 30 milliónál is több (!) állat él az utcán. Ez elképesztően magas szám. Sajnos a világ más pontjain is riasztó a helyzet, Indiában is több tízezer állat bolyong az utcákon.

A World for All nevű szervezet figyelemfelkeltő videót tett közzé, melyben egy Mumbai utcáin élő kóbor kutyára szereltek fel egy kamerát, hogy mindenki láthassa, milyen „kutya kemény” a dolga ezeknek az állatoknak, akik pocsolyákból isznak, a szemetet túrják fel élelemért, ráadásul a lakosok is ellenségesek velük. Dolguk rendkívül nehéz, azonban ők természetesen nem adják fel, hajtja őket az életösztön.

Nézd meg Te is a videót!