Tartsd melegen a lakást anélkül, hogy vagyonokba kerülne a fűtés!

A telek egyre hidegebbek, a fűtés viszont nem olcsó. Ma mutatunk néhány tippet, hogyan spórolhatsz a fűtésszámlán úgy, hogy közben jó meleg legyen a lakásban.

1. A hő egy részét a hideg falak elvonják. Ha alufóliát ragasztasz a radiátor háta mögé, akár 2 – 3 fokkal is növelheted a lakásban a hőmérsékletet. Az alufólia egy kicsivel legyen nagyobb mint a fűtőtest, csúsztasd a háta mögé és ragaszd le. Ha a lakásban lévő minden radiátor háta mögé ragasztasz egy jó nagy darab alufóliát, nem fog olyan könnyen kihűlni a lakás.

2. A régi típusú ablakok már nem szigetelnek elég jól. Az ablakkeret és az üveg csatlakozási pontját érdemes bevonnod egy réteg szilikonnal, így máris jobb lesz a hőszigetelés.

3. Ilyen párnákat érdemes beszerezned, ezt az ablakok és az ajtók elé is odateheted este, amikor már nem szellőztettek, így nem hűl ki olyan könnyen a lakás.

4. A család rajong a süteményekért? Miután megsütötted a sütit és lekapcsoltad a sütőt, hagyd nyitva az ajtaját, így a benne lévő hő kellemesen felfűti a lakást és az illatokra sem lesz panasz.

5. Télen figyelj rá, hogy egy bútor se legyen a radiátor előtt, mert az is elvonja a hőt.

6. Nem is gondolnád, de egy vastag szőnyeg is sokat számít! Ha minden helyiségbe teszel egy vastag szőnyeget, legalább 1 fokkal melegebb lesz a lakásban.

7. Zuhanyzás után a fürdőszobában jó meleg van. Miután lezuhanyoztál hagyd nyitva a fürdőszoba ajtaját, így a lakást átjárja a meleg és a fürdőszobában se jelenik meg a penész, mert átszellőzik.