2 zúza recept nem csak ínyenceknek – Belsőséget enni pedig jó dolog. Punktum :-)

Egyem a zúzádat! 🙂 Ez a recept nagyon kedvemre való! Egyszerűen remek!

Zúzatokány

Hozzávalók: 1/2 kg zúza, 20 deka disznóhús, 10 deka gomba, egy fej vöröshagyma, 5 deka füstölt szalonna, egy púpozott mokkáskanál édes pirospaprika, 15 deka csemegeuborka, tetszés szerinti mennyiségű bors, zsír.

A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsíron felolvasztjuk. Rátesszük a reszelt vöröshagymát. üvegesre pároljuk, majd egy kicsit megpirítjuk, és azután rádobjuk a kockára vágott zúzát és disznóhúst. Felületét megfuttatjuk, hozzáadjuk az ugyancsak hasábokra vágott uborkát. pirospaprikát és borsot. Egy kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, és kuktában 30 percig főzzük.

Paradicsomos zúza

Hozzávalók: 1/2 kiló zúza, egy közepes fej vöröshagyma, egy kis csomó metélőhagyma, öt evőkanál paradicsompüré, 3 deka édespaprika, egy zöldpaprika vagy egy kávéskanál darált paprika, zsír.

A reszelt hagymát az apróra vágott vagy darált zöldpaprikával együtt zsíron üvegesre pároljuk, rátesszük a félbevágott zúzákat, barnára futtatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, valamint 3 deci vizet, megsózzuk és kuktában 30 percig főzzük. A fedő levétele után belekeverjük a paradicsompürét, és még néhány percig főzzük. Az apróra vágott metélőhagymát tálaláskor szórjuk a tetejére. Körítésként burgonyapürét, párolt kelvirágot, párolt kelkáposztát vagy zöldsalátát adunk.