5 egyszerű dolog, ami megmentheti a házasságot! Ha erre figyelsz, a szeretet nem múlik el!

A férfi és a nő közötti kapcsolat egy olyan dolog, amit már több pszichológus is elemzett. Hogyan őrizzük meg a szerelmet és, hogyan örüljünk ennek egész életünkben? Hogyan építsünk fel egy harmonikus kapcsolatot? Miért kezdődik minden szépen, romantikusan és miért végződik válással vagy egy fájdalmas szakítással?

Dr. Willought F. Harley, amerikai pszichológus a kísérletei során arra a következtetésre jutott, hogy egy kapcsolatnak öt fontos alaptörvénye van. A legideálisabb kapcsolat is unalmassá válhat egy idő után, az évek múlásával, a szeretet az ami nem hal meg soha. Ha a szeretet meg van, akkor a szerelem is megőrizhető!

Nos lássuk mit kell tennünk azért, hogy megőrizzük a szerelmet

1. Figyeljünk az együtt töltött időre

Egy kapcsolat elején nem tudunk egymás nélkül meglenni, minden percet együtt töltünk. Ahogy telnek az évek a házastársak egyre jobban elhidegülnek egymástól. Egy nő számára fontos az, hogy egy férfi minél többet figyeljen rá, a férfi pedig szereti, ha a nő megosztja vele a dolgait. Minél több időt töltünk együtt a szerelmünkkel, annál harmonikusabb lesz a kapcsolatunk.

2. A szeretet iránti igény törődést ad

A nők nem tudnak szeretet nélkül élni, a férfiak pedig nem tudnak törődés nélkül. Ha egy nő állandóan visszautasítja a férjét, akkor ne várjon szeretetet tőle. Egy kapcsolatot mind a két fél építi, a nők bátrabbak kell legyenek, a férfi pedig meg kell lepje a nőt.

3. A siker utáni vágy és a család

A nők számára a család, az otthon van az első helyen, a férfiak számára pedig fontos az, hogy elismerje őket a társadalom és sikeresek legyenek. Első látásra különbözőek az értékek. Egy nő aki törődik az otthonával, a családjával motiválhatja a férfit és a magasba emelheti őt. Ezért a férfi arra fog törekedni, hogy jobb anyagi körülményeket biztosítson a család számára. Ez a teória csak akkor működik, ha mindkét félben van akaraterő.

4. Attraktivitás és stabilitás

Egy férfi számára nagyon fontos, hogy egy nő attraktív legyen. A nőnek szüksége van a stabilitásra egy kapcsolatban. Egy férfinek tudnia kell, hogy a kapcsolat akkor működik jól, ha a nő számíthat rá. Egy nő pedig ne felejtsen el törődni magával, mert a férfiak először a szemükkel szeretnek.

5. A komfort érzet és a frissesség az otthonban

És ismét ezek a dolgok kéz a kézben járnak. A férfinek szüksége van a komfortos otthonra, ízletes ételre, a nő pedig azt szereti, ha a férfi egy nyugodt és stabil életet biztosít a számára. Mindkettőjük boldogsága az egyszerűbb és a fontosabb dolgoktól függ.