7 szakma, amit 35 éves kor felett is megtanulhatsz! Ha nem szereted a munkád, válassz új szakmát!

Egyre inkább úgy érzed, hogy a mostani munkád unalmas de úgy gondolod, hogy már késő más munkát keresni vagy más szakmát megtanulni? Ez nem mindig van így, megtanulhatsz egy új szakmát a korodtól függetlenül, nem szükséges egyetemre járnod. Ma bemutatunk nektek 7 olyan szakmát, amely keresett és könnyen megtanulható.

Cukrász

Ez a mesterség éppen olyan keresett, mint a szakács, csak torta és sütemény mesterek sokkal kevesebben vannak. Elvégezhettek egy cukrász tanfolyamot a jelenlegi munkátok mellett, és otthon gyakorolhatjátok ezt a mesterséget. Ha nem is lesz belőletek híres cukrász, fenséges desszerteket és tortákat fogtok tudni készíteni és ezzel a szakmával külföldön is elhelyezkedhettek, mert van rá igény.

Manikűrös

Egy jó manikűrösre mindig szükség van. Ez a szakma szinte művészi is lehet, ha ezt a szakmát szeretnéd megtanulni, akkor nem csak az tanórákra kell pénzt költened, hanem az eszközökre is. Ez a pénz rövid időn belül megtérül, hiszen számtalan szépségszalonban szükség van manikűrösre.

Turisztikai menedzser

Ha már elég sokat utaztál és tudsz legalább egy idegennyelvet, szabadidődben pedig a turizmussal foglalkozó oldalakat böngészed, akkor válaszd ezt a szakmát. A turisztikai menedzser tanfolyam kb. 3 hónapig tart, ezalatt az idő alatt megtanulható a helyfoglalás szisztémája, a vízum köteles helyek száma, a turisztikai helyek különlegessége világszerte, a marketing alapjai és a pszichológiai trükkök az utasokkal való kommunikációhoz.Ha szerencsés vagy, elhelyezkedhetsz egy sikeres turisztikai cégnél.

Bébiszitter

Ha már a gyermekeid önálló életet élnek de nosztalgiával gondolsz vissza a gyerekkorukra és szereted a gyerekeket, akkor biztosan találsz ilyen munkát. A nagyvárosokban sok olyan család van, ahol a szülők késő estig dolgoznak és megbízható bébiszitterre van szükségük. Egy intelligens bébiszitter, akinek a saját gyerekei révén tapasztalata is van a gyermeknevelésben, szinte minden szülő álma. Aki szereti a gyerekeket és könnyen megtalálja velük a közös nyelvet, az nyugodtan elvégezhet egy bébiszitter tanfolyamot. Rövid időt vesz igénybe a tanulás, így ezzel a szakmával hamar elhelyezkedhetsz.

Barista

A kávé illata, az egzotikus elnevezések bearanyozzák a reggeleidet. Egyes személyek élvezettel fogyasztják a reggeli kávét, mások pedig szeretik elkészíteni. Ha te is ezeknek az embereknek a csoportjába tartozol, akkor próbáld ki ezt a mesterséget. Ahhoz, hogy jó barista legyél, a kávék fajtáját kell ismerd, kell tudnod, hogy mi a különbség a ristretto és az ezspresszó között, ismerned kell, melyik kávéra milyen mennyiségű hab szükséges és a díszítésekhez is értened kell. A barista tanfolyam néhány hónap alatt elvégezhető, ezzel a szakmával könnyedén elhelyezkedhetsz.

Raktár menedzser

Ez a legkeresettebb szakma. A piackutatók szerint ez lesz a jövő. Az áru tárolás és a logisztikafontos tényezők, azok a személyek akik szeretik a rendet és van tehetségük a digitális technológiához nagyon keresettek. Ezt a szakmát néhány hónap alatt meglehet tanulni, ha véletlenül még a könyveléshez is értesz, akkor nagyon meg leszel becsülve.

Virágkötő

A munkához szükséges tudnivalókat két – három hét alatt meg lehet tanulni. A virágkötő tanfolyam elvégzése után már több száz virág és dekoratív növény nevét tudni fogod, megtanulsz menyasszonyi csokrot kötni, virágkompozíciókat készíteni és fogod tudni kombinálni a színeket. Ez egy érdekes és kreatív mesterség, amit könnyedén megtanulhatsz.