9 csodás tipp, mi mindenre használható az öblítő!

Sokan az öblítőt csak mosáskor használják, nem is tudnak arról, hogy még mennyi mindenre alkalmas. Sok mindenre használhatjuk ezt az illatos készítményt. Ma megmutatjuk, mi mindenre jó!

Bemutatunk 9 ötletet, mi mindenre használható az öblítő

Ablakok

Keverjünk össze öblítőt vízzel 1:4 arányban, majd mártsunk bele egy törlőkendőt és tisztítsuk meg az ablakokat. Ezután töröljük át egy száraz ruhával. Az ablak csillogóan tiszta lesz.

Ajtók

Az ajtók tiszták lesznek, ha kevés öblítőt összekeverünk vízzel és ezzel tisztítjuk meg.

Beragadt a cipzár lakatja

Ha a fémből vagy műanyagból készült cipzár lakatja beragadt vagy nehezen tudjuk fel- és lehúzni, akkor kenjük be öblítővel.

Laminált padló

Töltsünk egy vödörbe vizet, öntsünk hozzá egy kevés öblítőt és ezzel mossuk fel a laminált padlót. Meg fogunk lepődni az eredményen, olyan lesz mint új korában.

Az állatok szőrének eltávolítása a szőnyegről

Készítsünk egy keveréket öblítőből és vízből 1:1 arányban, ezzel dörzsöljük át a szőnyeget. Használjunk szivacsot az átdörzsöléshez. Majd porszívózzuk fel. Az öblítőtől puhább lesz a szőnyeg, így könnyebben el tudjuk távolítani a szőrt.

Régi tapéta

Sokak számára problémát jelent a régi tapéta eltávolítása, a leghatékonyabb módszer erre a célra a következő: tegyünk egy liter vízhez egy kupak öblítőt, keverjük össze, egy szivacs segítségével dörzsöljük át a régi tapétát, ezzel a keverékkel. Hagyjuk rajta állni 20 percet, a tapéta ezután könnyen eltávolítható lesz.

Bőr dolgok

Ha pecsétes lesz a bőrdzsekink, vagy más bőrből készült dolog, ne szappannal próbáljuk meg kitisztítani. Az öblítő a legmegfelelőbb erre a célra.

Az autó ablakai

Könnyedén megtisztíthatjuk az autónk ablakait öblítővel és vízzel.

Az autó ülései

Ha az autónk ülésén foltot találunk, akkor keverjünk össze öblítőt vízzel, majd egy szivacs segítségével dörzsöljük át a problémás helyet.

Az öblítő kitűnő szer, amely nem csak mosáskor használható!