3 kilométert vánszorgott egy törött lábú kutyus, hogy az embereket a kölykeihez vezesse

Egy nap a munkából hazafelé tartott egy fiatal pszichológus lány, Lianna Powell. Az utcán észrevett egy törött lábú kutyát. Az állatszerető lány fogta a kutyát és elvitte egy állatorvoshoz és azt gondolta, hogy ezzel ez a történet végett ért. Mint később kiderült, nagyot tévedett!

Az állatklinikán a talált kutya nagyon nyugtalanul viselkedett, nyűszögöt, sírt és mindenáron ki akart menni. Az orvos azonnal megértette, hogy itt valami nincs rendben, a kutya nem az idegenektől fél, hanem szeretne valamit mutatni. A kutyára nyakövet tettek, majd az orvos és Liana követni kezdték a kutyát.

A törött lába ellenére a kutya a külvárosba vezette az embereket. Több mint 3 km megtétele után Liana és az orvos végre megtudta, hogy mit akart a kutya. 10 újszülött kutyust találtak egy eldugott helyen külvárosban, akik nagyon megörültek mikor meglátták az anyjukat.

Meg kell jegyezni, hogy az összes kölyök egészséges volt, nem voltak sem tetvesek sem bolhásak, melyek általában jellemzőek a kóbor kutyákra. Valószínűleg valaki kidobta ezt a szerencsétlen a vemhes kutyát, gondolta az állatklinika orvosa. Gondatlanság következtében, (hiszen ez a kutyus nem egy kóbor állat) vagy egy „szadista” által tört e el a lába, az nem tudható. Az orvosok szerint igazi csoda, hogy mind a kutyust, mind a kölyköket sikerült megmenteni.

Ennek az igazi anyának, aki a fájdalmai ellenére csak a kölykeire gondolt, a „Remény” nevet adták. A törött lábát egy spanyol állatklinikán gyógyítják. Lianna Powell-t annyira megérintette ez a történet, hogy állta a hős négylábú anya kezelési költségeit. A kölykök az anyjukkal vannak.

A kölyköknek nincs semmi bajuk, azonban úgy döntöttek az orvosok, hogy jobb, ha az anyjukkal maradnak. Amint édesanyjuk rendbe jön, a kölykeikkel együtt átadják egy kutyamenhelynek, ahol önkéntesek gondoskodnak róluk, hogy felnőjenek. Ezt követően fognak új otthon keresni nekik.