9 egyszerű gyakorlat a feszesebb hasért! Garantáltan azt az eredményt adja, amire várunk!

A bikini szezon már itt van, tehát rajtunk a nyomás, hogy strandra való testet formáljunk magunknak. Ha erre gondolunk, talán az első, ami eszünkbe jut, az a hasunk. Ezzel a testtájjal még azoknak is problémájuk van, akik rendszeresen mozognak és egészségesen étkeznek.

Miközben bajlódsz a makacs hurkákkal, bemutatunk neked 9 egyszerű gyakorlatot, mellyel formálhatod a deréktáji területet!

1. Jó testtartás

Ez a legegyszerűbb “gyakorlat”. Az egyik legnagyobb pocak-gyilkos, ha kihúzzuk magunkat. Ahogy testünket hagyjuk meghajolni, a pocak azonnal előjön.

A megfelelő testtartás egyszerűen hangzik, de sok ember számára természetellenesnek tűnik. Álljunk fel egyenesen, tekintetünket szegezzük előre. A vállakat ne ejtsük le és ne hajlítsuk be. Húzzuk be a hasat és tartsuk meg ezt a pozíciót járás és állás közben is. Idővel testünknek már természetes lesz, hogy megtartsa ezt a has laposító pózt.

2. Nyújtás

Egyszerű és nagyon hatékony megoldás a nyújtás. Nemcsak felkészíti a testet az edzésre, de formálja a hasat is.

Üljünk egyenesen a talajon, a lábakat enyhén terpesszük szét. Tárjuk ki oldalra a karjainkat. Fordítsuk el a törzsünket és próbáljuk meg megérinteni a jobb kezünkkel a bal lábunkat. Ismételjük 30-szor.

3. Dugóhúzó

Hogy az alsó has izmait tényleg megmozgassuk, végezzük ezt a gyakorlatot. A titka, hogy minden egyes lépést lassan és nagy odafigyeléssel végezzünk. Ha nem figyelünk oda eléggé, a hasi izmok sem fognak megfelelően formálódni.

9-gyakorlat-feszesebb-hasert33

Feküdjünk a hátunkra és egyenesen emeljük fel a lábainkat. Anélkül, hogy a térdeket behajlítanánk, húzzuk a lábunkat a fejünk fölé. A karokat szorítsuk a testünk mellé, a gerincet húzzuk be, a hasat feszítsük meg, miközben a lábakat lassan egyik irányból a másikba döntjük. A még intenzívebb hatás érdekében tartsunk szünetet egy-egy mozdulat között.

4. Twist

Az alsó és a felső hasizmokat is megmozgatja. Ez az egyszerű gyakorlat gyors eredményt hoz.

Üljünk fel, lábfejek a talajon. Húzzuk be a hasat és fordítsunk törzsünket egyik irányból a másikba. Hogy nehezítsük a gyakorlatot, használhatunk súlyzókat is. Mindkét oldalon 30-szor ismételjük.

5. Úszás a levegőben

Ez aztán igazán égeti a zsírt! Nemcsak a hasat, de a hátat és a vállakat is jól átmozgatja.

9-gyakorlat-feszesebb-hasert44

Feküdjünk hasra, a lábak nyújtva egymás mellett, karok előre kinyújtva. Emeljük a levegőbe a lábakat és a karokat is, majd tartsuk meg ezt a pozíciót. Váltakozva emeljük a bal lábat és a jobb kart. 10-szer ismételjük a gyakorlatot.

6. Ferde harangozás

Ha szép hasat szeretnénk, ezt a gyakorlatot mindenképpen iktassuk be a napi rutinba. Akkor a leghatékonyabb, ha teljes testsúlyunkat nem helyezzük a lábakra. Helyette arra fókuszáljunk, hogy a talppárnák épphogy érintsék a talajt.

Vállszéles terpeszben álljunk. Súlyzóval a kezünkben húzzuk fel a bal térdet, a jobb könyöket pedig engedjük le. 12-15 alkalommal ismételjük mindkét oldalon. Kezdők súly nélkül is végezhetik.

7. Harangozás

Ne becsüljük le a harangozás jelentőségét. Sok profi használja ezt a gyakorlatot az alsó has erősítésére.

Feküdjünk a talajra, kezünket tegyük a fejünk mögé, a könyököket és a térdeket közelítsük egymáshoz. Ne engedjük, hogy a lábunk a talajt érintse. 10-15 ismétléssel kezdjük, majd folyamatosan növeljük a mennyiséget.

8. Felhúz és kienged

Szakértők szerint nemcsak a hasnak, de a lábaknak is jót tesz.

9-gyakorlat-feszesebb-hasert88

Feküdjünk a hátunkra, felfelé nyújtsuk ki a lábainkat. Majd feküdjünk vissza a talajra a fejünk mögött kinyújtott karokkal, miközben a bal lábunkat magunk előtt kinyújtva tartjuk. Mindkét oldalon 20-szor ismételjük.

9. Oldalsó hajlás

A combokat és a hasizmokat is megdolgoztathatjuk egyszerre. Ezt a gyakorlatot könnyű végezni és garantáltan azt az eredményt adja, amire várunk.

Üljünk le, nyújtózzunk felfelé, hogy csípőnk emelkedjen el a talajról. Eresszük le a karunkat és hajoljunk oldalra, hogy törzsünk egy boltívet formázzon. 15-ször ismételjük meg