A 13 éves kisfiú megépítette a saját miniházát! Bámulatos milyen szorgalmas és ügyes!

Mivel foglalkoznak a mai fiatalok? Különböző hobbijuk van, szórakoznak, jön az első szerelem, sport…

Luke Thill egy 13 éves fiú aki kivétel az előbbiekben felsoroltak alól, ő Dubuque-ben, Iowaa államában él és elhatározta, hogy saját házat épít magának, a szülei házának udvarán.

Mivel nem volt sok pénze, ezért egy kicsi házat épített, amúgy is most nagy divat az USA-ban az ilyen miniház, amelyet tiny house-nak neveznek.

Ezek a házak jelképezik az emberek személyiségét és praktikusak. A miniházak tulajdonosai nagyon büszkék az általuk készített és használható lakásokra. Minden ami fontos egy kisebb földdarab.

A Luke által épített ház projektje 1500 dollárba került, a ház megépítését tavaly óta tervezte. Ez a fiú egy kivételes személy, minden más aktivitás untatta, valami szépet és vonzóbbat akart készíteni.

Az interneten minden olyan információt megtalált amire szüksége volt a házépítéshez, egy év alatt sikerült megszereznie a pénzt, amiből meg tudta venni az összes alapanyagot a ház elkészítéséhez. Luke sokat segített az embereknek különböző munkák elvégzésében.

Egy férfinek segített kitakarítani a garázst, a férfi pedig bevezette Luke házába az elektromos áramot. A ház ajtaját Luke, a nagybátyjától kapta

A házban van egy kisebb szoba, de Lkecnak ez megfelel, mert ő már régóta egy ilyen házról álmodik. „Szeretem a minimalizmust, mindig egy olyan házról álmodtam, amiért nem kell banki kölcsönt fizetnem egész életemben, úgy ahogy a szüleim teszik ezt.”

Lukeot segítették a szülei is anyagilag, az építkezés megszervezésében is és az építkezésben is, de az ötlet a Luke volt és a felelőség is.

„Ez egy lehetőség volt a gyerek számára, hogy valamit a saját kezével csinálhasson, és én segítettem ennek az ötletnek a megvalósításában”- mondta Greg Theil, a fiú apja.

A ház csak a fiúé, egy külön kis hely ahol pihenhet és boldog lehet. A házban van TV, mikrohullámú sütő, kanapé, egy kis asztal, egy kényelmes ágy az emeleten és még sok minden más.

A ház kicsi, de kényelmes és minden szükséges dolog meg van benne. Amióta a ház elkészült azóta Luke a leckéit is itt készíti el és itt is tanul. Néha éjszaka egy nagyobb ház építéséről álmodik.

Luke a Youtube csatornán mutat be kis filmeket azért, hogy megmutassa más gyerekeknek is, hogy 13 évesen is lehet házat építeni.

Luke története azt bizonyítja, hogy egy gyerek is sok mindent tud készíteni, ha van egy célja és ezt a célt a szülők is helyeslik.

Fotók a házról