A kutatók szerint, a feledékeny emberek intelligensebbek!

Aki feledékeny, az intelligens a kutatók szerint. Egy új tanulmány kimutatta, hogy a feledékeny ember okosabb lehet, mint egy olyan személy aki mindenre emlékszik.

A jövőben megértőbbek kell lennünk magunkkal szemben, nem kell idegeskednünk amikor valamit elfelejtünk, mert ez az új tanulmány arra figyelmeztet bennünket, hogy a feledékeny ember magas intelligenciával rendelkezik.

Egy torontói egyetemen végzett tanulmány szerint azok a személyek, akik elfelednek néhány részletet vagy fontos dátumot, sokkal könnyebben tanulnak új dolgokat. Amikor valaki azt mondja nekünk, hogy szórakozottak vagyunk vagy nem figyelünk a részletekre, akkor nem kell elkeserednünk és nem kell magyarázkodjunk, mert a feledékenység az intelligencia jele.

A feledékenység az agyunk egy természetes funkciója, szükséges ahhoz, hogy új információkat tudjunk befogadni és ahhoz is, hogy különbséget tudjunk tenni bizonyos dolgok között. Ebből kifolyólag ezek a személyek könnyebben találnak megoldást különböző problémákra.

Nem sikerül megjegyezned a bankkártyád számát? Lehetséges, hogy ez azért van, mert nagyon elfoglalt vagy és sokkal fontosabb dolgokkal foglalkozol. Gyorsan felejtünk, de ugyanakkor ez biztosítja számunkra a gyors tanulást is.

Az agyunknak az a része, amely a tanulásért felelős úgy működik mint egy edény, amely akkor amikor színültig tele van nem talál helyet az új információk elraktározásához. Ez az archiválásra használt hely nagyon intelligens, mert a már számunkra nem hasznos információkat törli azért, hogy helyet biztosítson az új információk számára.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a feledékeny emberek gyorsabban reagálnak a változásokra, tehát a feledékenység egy normális folyamat, amely lehetővé teszi és fel is gyorsítja a tanulást a számunkra.