A leghatékonyabb természetes izzadásgátló, fillérekből, mellékhatások nélkül!

A dezodorok akár bőrirritációt is okozhatnak, ezért sokan döntenek a természetes izzadásgátló módszerek mellett. A nyári időszakban azonban elkerülhetetlen valamilyen izzadásgátló használata. A kellemetlen testszagot egyszerűen megelőzhetjük, dezodor nélkül, természetes módszerekkel!

Izzadásgátlás dezodor nélkül:

  • Egy timsórudat nedvesítsünk be és kenjük be vele a hónaljunkat. Az izzadást és ezáltal a kellemetlen testszag kialakulását is csökkenti. A nagy hőségben naponta többször is használhatjuk. Mossuk meg a hónaljunkat, majd kenjük be vele. Mivel a timsó megakadályozza a baktériumok szaporodását, ezért nem alakul ki kellemetlen testszag.
  • Ha friss illatúak lenni, de nem akarunk vegyszereket alkalmazni, válasszunk egy tetszőleges illóolajat és egy cseppnyit csöpögtessünk az ujjunkra és azzal dörzsöljük be a hónaljunkat.
  • Zuhanyzás után szódabikarbónával szórjuk be a hónaljunkat, ez ugyanis felszívja a nedvességet és megsemmisíti a baktériumokat, így nem kell a kellemetlen testszagtól tartanunk. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor nincs szükség timsóra.

Egyes izzadásgátlók akár káros hatással is lehetnek a bőrre, mivel ezek vegyi anyagokat tartalmaznak, ezért érdemes a természetes praktikák mellett dönteni. A természetes izzadásgátlók hatalmas előnye, hogy elfedik a kellemetlen testszagot, de hagyják a bőrt lélegezni. Így a hónalj bőre egészséges lesz.

Szőrtelenítés után különösen veszélyes lehet a dezodorok használata, viszont a timsó ilyenkor is megoldás lehet. Évszázadok óta használják a férfiak, borotválkozás után, mivel ez elősegíti a heggyógyulást és gátolja a baktériumok szaporodását. Ezért ha véletlenül megvágtuk magunkat hónaljborotválás közben, akkor is bátran alkalmazhatjuk, nem lesz káros hatással a bőrünkre.