A lelketlen buszsofőr otthagyta a hidegben balesetet szenvedett kisfiút

Nem engedte felszállni a buszra a megsérült gyereket a sofőr, mert annak sáros volt a ruhája, ugyanis a kisfiú az iskola után a buszhoz igyekezett a Pest megyei Zsámbékon, ám a jeges úton megcsúszott, elesett. Alaposan összezúzta magát: „Megsérült az arca, a keze, sáros lett a kabátja, a nadrágja oldala” – írta az édesanya a Facebook-on.

A történetet a fiú anyja posztolta ki Facebookra (link). Azt írja, fogalma sincs, hol és hogyan tudott volna tisztálkodni, törölközni a gyereke, aki ráadásul szemmel láthatóan megsérült és segítségre szorult. Sietett volna haza, ehelyett a mínuszban a megállóban hagyták, 12 kilométerre az otthonától. (A menetrend szerint a busz óránként jár.)

„Otthagynak egy kiskorú, amúgy jól öltözött gyereket a megállóban télen a mínusz fokokban, aki szemmel láthatóan sérült (és segítségre szorul), hogy jusson haza ahogy tud a 12 km-re lévő otthonába. Kérdezem mégis hogy?” – fakadt ki a Facebook bejegyzésében az anya. Hozzátette, megérti, hogy a sofőr féltette az üléseket a sártól, de akkor is emberségesebb lett volna megkérni, ne üljön le, ahelyett, hogy bezárja előtte az ajtót.

„Kérdem én, ez az egyedüli megoldás jutott eszébe annak az embernek? Ha attól tart (jogosan), hogy koszos lesz az ülés, akkor megkéri, hogy ne üljön le, vagy hogy vegye le a kabátját, hogy ne piszkolja be az ülést. Vagy egy zsebkendővel törölje le, amit összesározott… stb. Biztos van emberséges megoldás. Ez nem az volt.”

Az Index megkereste az ügyben a buszt üzemeltető céget. A társaság vizsgálatot ígért és elnézést kért az érintettektől.