A pszichoterapeuta filozófiai mini-történeteket írt le egy lányról, amelyben minden nő magára ismer…

Ahogy Dorothy Parker író elmondta: „Még ha egy férfi meg is érthetné valaha, hogy mit gondol egy nő, nem hinné el.” De a szentpétervári Aglaia Dateshidze pszichoterapeuta képes volt néhány sorban összefoglalni mindazt, amit egy nő gondol.

A BIDISTA szerkesztősége most megosztja olvasóival ezeket az ironikus mini-történeteket, amelyek segítenek megérteni a „nőt”.

1.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Állandóan arról álmodozott, hogy táncolni fog tanulni, de túl lassan közeledett ehhez az életcéljához, mert bizony lusta volt. Reggel 7-kor felkelt, hogy felébressze a gyerekeket, elvitte őket az óvodába, iskolába, elindította a mosogatógépet, kiteregette a kimosott ruhákat, lefutott a boltba vásárolni, ebédet készített, egy kicsit dolgozott, meghallgatta a férjét este, ellenőrizte gyermekek leckéjét, éjjel könyvet olvasott, nappal a padlót mosta. Így aztán sosem jutott arra ideje, hogy táncolni tanuljon. Mit ne mondjunk, valóban lusta teremtés volt…

2.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Nagyon egyszerű volt szegényke, nem sokat tapasztalt a világból. Új emberek persze próbálkoztak bejutni a lány világába, de sikerrel csak akkor jártak, ha kezüket, lábukat levágták érte. Néha a fejüket is.

Így aztán az, aki kapcsolatba került vele, unalmassá vált számára, így maradása nem lehetett. Véleménye szerint mindenki ugyanolyan, és nincs kivel beszélgetni.

3.

Élt egyszer két lány. Az egyik vett magának egy tartós ruhát, melyet sztereotípiából készítettek a helyi gyárban. Egy boltban vette az iskola közelében.

A másik lány egyéni, személyre szabott ruhát készíttetett magának a saját tapasztalataiból. Sokat is kellett fizetnie érte.

Az első lány úgy gondolta, hogy a személyes élményből származó ruha teljesen vállalhatatlan, mert túlságosan kihangsúlyozza az alakját.

És a másik lány az erkélyen állt, és a tengert hallgatta, és a holdra nézett.

4.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Nem volt neki sem szégyenérzete, sem bűntudata, sem lelkiismerete. Minden mása megvolt neki.

5.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. A depressziótól menekült folyton-folyvást. A munkából menet, a munkába induláskor, a sport során, a tanuláskor, a fiúzáskor. De egyszer futás közben elcsúszott és hosszú ideig depresszióba esett. Ott feküdt, feküdt, és feküdt, aztán visszatért a művészethez. Azóta ez a lány nem fut már sehová, hanem ül szépen, csendben és olajfestményeket fest.

6.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Azt hitte, hogy uralja a világot. De kiderült, hogy csak az erejét pazarolta, és megpróbálta irányítani azt, ami nem tőle függ.

7.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Senki sem játszott ezzel a lánnyal. A lány nagyon szomorú volt, amíg rá nem jött, hogy ő az, aki nem játszik senkivel. És elkezdett másokkal játszani.

8.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Egyszer nagyon elfáradt. Ült és gondolkodott, mit kellene tennie.

De ez esetben tenni semmit sem kellett.

9.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Azt hitte, elrohanhat a férfiaktól, a virágoktól és a pillangóktól. De kiderült, hogy csak rohan.

10.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Úttörő volt: mindig készen állt, mindig igaza volt, mindig ő volt az első, mindig betartotta a szavát, mindig példát mutatott másoknak. Röviden, nagyon nehéz volt vele…

11.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Egyszer azt mondták neki, hogy bolond, beteg a feje, és elküldték egy nagyszerű nőhöz.

De ez a nagy asszony azonban túl elfoglalt volt, egy tűbe fűzött cérnát. A második egész nap áztatta magát a fürdőkádban, és nem is bukkant fel a lány szeme előtt. A harmadik csak táncolt és táncolt, és folyamatosan nevetett.

– Bolondok ezek, beteg a fejük! – gondolta a lány, és megnyugodott.

12.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Egyszer rájött, hogy boldog.

És most itt ül este a konyhában, és nem tudja, hogyan kell megbirkózni ezzel a boldogsággal.

13.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Amikor megszületett, ronda volt. Sírt és sírt emiatt, de egyszer úgy döntött, hogy úgy fog magával foglalkozni, mint egy szép lány: mosakodni, fésülködni fog, ajándékokat fog venni és jólöltözött lesz. Így élt, éldegélt, míg férjhez nem ment. A férje levette a ruháit, de a lány belülről is szépnek bizonyult.

És ezen senki sem volt meglepve, kivéve ezt a lányt.

14.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Szerette magát másoknak alávetni. És annak érdekében, hogy ez indokolt legyen, úgy döntött, hogy a szeretteinek kedvéért aláveti magát nekik és a pénznek, hogy azt aztán a szeretteire költse. De aztán nagyon megsértődött, amikor a hozzátartozói nem akarták feláldozni magukat őérte. Semmit sem akartak érte tenni Az árulók!

15.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Sokat dolgozott, és keveset aludt. Aztán úgy döntött, hogy vesz magának egy meleg kabátot és egy drága, fűthető ülésekkel felszerelt autót. Reggel 5-kor kiment a házból, a meleg kabátba burkolózva, beült az elegáns, kényelmes autójába, próbált mosolyogni, sőt úgy tűnt, hogy ez már-már sikerül is, de még mindig aludni szeretett volna.

16.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Mindenkivel ki szeretett volna tolni… Végül sikerült neki.

17.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Gyönyörű volt. Túl okos ahhoz, hogy diszkóba járjon, éjszaka a strandon táncoljon, idegenekkel bort fogyasszon, beleszeressen egy rosszfiúba, nevessen az ostoba vicceken, butaságokkal foglalkozzon. Aztán felnőtt, és felhagyott azzal, hogy ilyen gyönyörű legyen, jobban elengedte magát. De valamilyen oknál fogva ettől még elegánsabb lett.

18.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy lány. Futott, sürgött-forgott. Így soha semmire sem jutott ideje.

19.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy fiú. Nagyon jól kiismerte a nőket. Ezzel is, azzal is járt. De egyszer egy teljesen érthetetlen nővel hozta össze a sors. Annyira érthetetlennel, hogy sehogy sem értette így összeházasodtak, hogy megkönnyítse a megértését.