Albert Einstein: ha a méhek egyszer kihalnak, az emberi fajnak már csak 4 éve lesz hátra!

Az emberek egészsége, a környezet egészségén is múlik, a méhek nagyon fontos szerepet töltenek be a természetben. Einstein még 1924-ben azt mondta, ha a méhek kihalnak, az embernek legfeljebb 4 éve lesz még hátra a földön. A tudósok szerint is így van, mivel ezek a rovarok a gyümölcsfák és más fontos növények 80%-át porozzák be. A méhészeti termékeket gyógyászati termékekhez is felhasználják. A méz gyulladáscsökkentő és tele van értékes anyagokkal, a propolisz természetes antibiotikum.

Méz

Ez az édes csoda még a koleszterinszintet is csökkenti. A vizsgálatok szerint a méhpempő csökkenti a „rossz koleszterin” szintjét. A méz a fejfájást is képes csökkenteni, növeli a szerotonin szintet, ami természetes fájdalomcsillapítóként hat. Egy kanál méz csökkentheti az étvágyat és közben feltölti a testet értékes anyagokkal.

Propolisz

A pikkelysömör és az enyhébb égési sérülések kezeléséhez ajánlják.  A bőrbetegségek esetén jól használható, de számos kozmetikai és gyógyászati termékben is megtalálható.

A virágok beporzása és a méhészeti termékek is fontosak, így hát érthető, hogy Einstein miért gondolta úgy, hogy a méhek kipusztulása után az embereknek sem lesz sok idejük a földön.