Búvároktól kért segítséget egy óriásrája

Here's the video of that manta encounter off Ningaloo. Right up there with anything I've ever seen underwater - for all the negativity around our interactions with the marine environment, it was nice to see a group of people - and a tourist operator - get it exactly right.

Közzétette: Monty Halls – 2019. június 26., szerda

Ausztrál búvárok úszkáltak a Ningaloo-zátonynál az indiai-óceánban, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy óriásrája – másnéven manta – közeledik hozzájuk, mint később kiderült, segítséget kérve – írja az index.hu.

A cápával rokon óriáshal felbukkanása már eleve öröm volt a búvárok számára, a manta nyugodtan úszkált velük, de aztán egyre inkább úgy tűnt, hogy megjelenésének oka van. “Pár perc után észrevettük, hogy a jobb szeme alatt egy horog van befúródva, amit a rája többször is “megmutatott” a csoportunk vezetőjének” – mesélte a találkozásról az egyik búvár, Monty Halls.

A fotós szerint is ez történt: “Többször is visszajött, megfordult, kicsit várt, és egyértelműen segélykérően nézett ránk.” Fél óra alatt sikerült kiszedni a horgot, ezután a rája még egy darabig a búvárokkal úszott.

“Egyértelműen látszik, hogy ezek az állatok nagyon intelligensek, és fel tudják ismerni azokat, akik méltó módon bánnak velük.” – írta a fotós közösségi oldalán.