Diafilmeken az egész világ! Fantasztikus gyűjtemény!

Érdemes átnézni és lementeni saját számítógépünkre az egészet, úgy ahogy van! Fantasztikus és lenyűgöző gazdagság, szinte minden megtalálható benne, ami egy webes enciklopédián egyáltalán lehetséges. Magyarország épp úgy, mint szobrok, múzeumok tömkelege – és ami csak eszedbe jut, zenétől ás a tájakig stb. stb… Nézd át jól az anyagot a legelejétől a végéig, mielőtt belefogsz a a folyamatos felhasználásába:

http://www.netnagyiklub.hu/honlapok/prezentaciok.htm

Fontos:

 • A prezentációk többsége zenés, ezért kapcsolja be a hangszóróját!
 • Ha szeretne megtalálni az oldalon egy konkrét címet, használja a Controll és F gombok lenyomásával megjelenő keresőt!
  Írja be helyesírás hűen a keresendő kifejezést, majd nyomja meg az Enter gombot. Ezt követően a kurzor odaugrik a lapon a megadott szóhoz.
  Amennyiben több találat is van, akkor nézze át a többit is a Tovább gombra kattintva!
 • Tekintve, hogy ez az oldal meglehetősen hosszú, böngészés közben javaslom, használja a hipertextes tartalomjegyzéket. Bármikor visszaugorhat a lap tetejére a Home billentyű lenyomásával vagy a Vissza a tartalomjegyzékhez gomb lenyomásával. Az oldal alján és tetején megtalálja a webhely összes oldalát.
 • Amelyik diavetítés különösen tetszik, azzal ismerkedjünk meg alaposabban a Power Point program megnyitása után.
  (Első lépés a program elindítása, majd annak keretében a kiválasztott prezentáció megnyitása.) Ezek után a Diavetítés menüből kiválasztjuk az Animáció és az Áttűnés menüpontot, és kockáról kockára tanulmányozhatjuk, milyen beállításokat követett a készítője. Az Áttűnésnél lehet megtalálni az illesztett zeneszámot is (csak a címét). A zenét csak az első, esetleg második kockánál találjuk meg.
  Jegyezzük fel azokat a megoldásokat, amelyeket a későbbiek során alkalmazni szeretnénk!
 • Egy fontos technikai megjegyzés: Vannak olyan prezentációk, amelyeket nem sikerül megnyitnunk, és látszólag nem működik utána a gépünk, illetve olyan üzeneteket kaphatunk előtte, amint azt az alsó ábra mutatja. Ez egy másolás- és írásvédett diasor!prezen1
  Ilyenkor a „Csak olvasásra” gombra kattintva tudunk továbblépni. Sajnos időnként a vetítés megnyitásakor ez az üzenet a honlap alá kerül, ezért nem láthatjuk, és klikkelni sem lehet a megfelelő gombra. Látszólag hosszabb ideig nem történik semmi, mert a gépünk várja a választ. Ebben az esetben a lefagyáskor használatos billentyűparanccsal tudunk újra életet lehelni gépünkbe.
  (ALT és CTRL és Del billentyűk egyidejű lenyomásával, majd a Feladatkezelő kiválasztásával, végül az Alkalmazások az Internet Explorer leállításával.)
  Ezt a problémát kikerülhetjük, ha nem a Megnyitás parancsot választjuk a fájlnévre kattintás után, hanem a Mentést. (Ezzel elmarad a fenti kis párbeszédablak megjelenése.) Ezek után ha a saját gépünkről keressük elő az elmentett anyagot, a továbbiakban már nem akadályozhat bennünket senki a diavetítés megtekintésében.