Dubaiban a zsarukat már arra tanítják, hogy 150.000 dollár értékű repülő „motorkerékpárokat” vezessenek!

Íme, a jövő rendőrsége!

A dubai rendőrök különleges kiképzésben részesülnek, hiszen ezután már 4-propelleres motorkerékpárokon repülve is üldözhetik a bűnözőket, számolt be a különleges eseményről a Daily Mail.

A rendőrség úgy véli, hogy a kaliforniai cég által kifejlesztett „hoverbike S3 2019” nevű eszköz segíteni fog nekik gyorsabban elérni a nehezen megközelíthető helyeket, akár extrém helyzetekben is.

A hoverbike-ok 2020-ban állnak szolgálatba az arab ország rendfenntartó erőinél. Addigra két rendőri egységet képeznek ki a furcsa eszköz használatára.

Dubai rendőrségi szóvivője, Khalid Nasser Alrazuki szerint:

„Jelenleg két egységet képezünk ki az eszköz használatára, de ez a jövőben csak növekedni fog.”

A „Hoversurf” nevű cég a tavalyi GITEX műszaki kiállításon mutatta be a repülőeszközöket a dubai hatóságoknak.

A cég azt ígéri, hogy 30-40 eszközt kínál kizárólag az Egyesült Arab Emírségek bűnüldöző szerveinek.

A későbbiek során civilek számára is lehetőség nyílik arra, hogy 150 000 dollárért vásároljanak hoverbike-ot, miután egy különleges vizsgát tettek a készülék működtetéséről.

A hoverbike súlya 115 kg, és 40 percig képes repülni egyszeri feltöltéssel, ami után újra kell tölteni az akkumulátorokat. A három lapátú propellerek lehetővé teszik számukra, hogy elérjék a 96 km/h sebességet 5 m magasságban.

A hoverbike méretei lehetővé teszik, hogy átjussanak a standard ajtók nyílásain, és függőlegesen felszálljanak a normál parkolóból.

És te? Szívesen repülnél ilyenen?