Egy iskolában a következő függesztménnyel találkozhattak a szülők. Azóta az egész világ erről beszél

Örök kérdés, hogy hol kezdődik és hol ér véget az iskola szerepe? Miért felelősek a szülők, és mik a tanárok kötelességei?

Egy portugál iskolában elhatározták, hogy egyszer és mindörökre tisztázzák ezt a kérdést, és kifüggesztettek egy hirdetményt az iskola falára. Azóta ez a hirdetmény nagy népszerűségre tett szert, és mivel a facebook-ra is felkerült, az egész világon leterjedt.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Íme a hirdetmény:

„Kedves szülők!

Szeretnénk Önöket emlékeztetni arra, hogy léteznek olyan mágikus szavak, mint a „Jó napot kívánok!”, „Kérem”, „Köszönöm” és „Elnézést”, melyekkel először otthon kell megismerkednie a gyermekeknek.

Ugyancsak otthon tanulják meg a gyermekek azt, hogy hogyan kell becsületesnek, pontosnak, szorgalmasnak lenni, barátunkat barátként kezelni, tisztelni az idősebbeket, a tanárokat.

Otthon kell megtanulni azt is, hogy nem beszélünk tele szájjal, továbbá, hogy a szemetet a kukába kell dobni.

Otthon kell elsajátítani, hogy gondoskodjunk a saját dolgainkról, hogy azok rendben legyenek, és nem szabad hozzányúlni ahhoz, ami a másé.

Az iskolában a gyermeknek mi nyelvet, matematikát, történelmet, földrajzot, fizikát, kémiát és testnevelést oktatunk. A szülői nevelést mi megerősíteni tudjuk csak, nem helyettesíteni.”

Az interneten nagy port kavart ez a hirdetmény.

Te egyetértesz ezzel? Írd meg véleményedet a kommentrovatban!