Egy kék pólós kisfiúnak köszönhetően milliók látták az átlagosnak induló zeneórát

Már több, mint 6.3 millióan látták, és 40 ezernél is több kedvelést kapott az a videó, ami egy iskolai zeneórán került rögzítésre. A gyerekek a földön ülve hallgatták az upbeat zenét játszó oktatójuk előadását.

A tanár megkérte a gyerekeket, hogy tapssal kísérjék őt. Az arcukon először nem látszott túl nagy öröm, de eleget tettek a kérésnek. Ám a videón a kékbe öltöztetett kisfiú tetszését annyira elnyerte a produkció, hogy hangos nevetésben tört ki, majd megkérte a tanárt, hogy játsszon gyorsabban. Miután a zene felgyorsult, a kisfiú hangos, gurgulázó kacajjal fejezte ki tetszését, ami átragadt a többiekre is. Sőt, a mellette ülő pajtása örömében megölelte a hahotázó kisfiút.

Köztudott, hogy a nevetés orvosság is lehet. Világszerte több ún. „hahota klub” létezik. Ezekben valaki elkezd hangosan nevetni, és a többiek óhatatlanul is bekapcsolódnak, mert a nevetés és a jókedv ragályos. Sokszor egy fárasztó nap után jól esik lazítani, megnézni egy vígjátékot, vagy egy comedy show-t, amivel a napi nevetés adagunkat biztosíthatjuk. Lehet, hogy ennek a zeneórának köszönhetően a kisfiú zene iránti szeretete és kötődése maradandó lesz. Egy szívből jövő, ösztönös gyermeki kacaj mindenki arcára mosolyt csal.

Fontos lenne ezt az önfeledtséget felnőtt korban is megőrizni, hiszen a nevetésnek számos egészségmegőrző hatása is van. Többek között csökkenti a fájdalmat, kiváló a stressz ellen, és erősíti az immunrendszert is. Emellett beindítja az endorfintermelést, amit a hétköznapi szóhasználatban „boldogsághormonként” szoktak emlegetni. A nevetés olyan orvosság, melynek nincs mellékhatása!