Férfi divattrendek – milyen cipője legyen tavaszra egy srácnak?

Az idei trendek jól hozzák a tavalyi formák és színek továbbfejlesztéseit. Sokféle új árnyalat és különleges anyaghasználat látott napvilágot, ami a férfi divatot is megihlette. Ezen kívül többféle retró ruhadarab és cipőforma került ismét a reflektorfénybe, amiket persze már a mai modern stílusban alkottak újra. A cipők férfi és női modelljei között sok olyan stílus is megjelent, amit nem érdemes kihagyni. Nézzük tehát, a férfi cipők frontján mi a helyzet?

Krokodilok és cápák

A recés talpú, avagy krokodil-, illetve cápafogas talppal rendelkező cipők tovább folytatják idén is a trendiségüket. Ezek a különleges talpszerkezetű modellek többféle cipőstílusnál is megjelennek. Sneakereknél, sportcipőknél alap, ám találkozunk bakancsok és bokacsizmák esetében is az ilyen egészen feltűnő talpakkal. Vagány megjelenést kölcsönöznek ezek a cipők, amiket akár félelegáns szettekhez is felhasználhatunk, amennyiben jól választjuk ki a cipőt.

Retró kinézetű sneakerek

A retró sneakerek soha nem fognak kimenni a divatból. Egyértelmű ráadásul, hogy az egyik legnépszerűbb trendnek számítanak a férfiak körében főleg. Ezek a cipők ugyanis úgy színesek, hogy férfiasak és elegánsak maradtak. Kinézetüket tekintve 2-3 színből állnak, amelyek főleg a föld színeket követik. Ilyen lábbelit igazi öröm hordani, pláne, ha minőségi márkától származik. Például a New Balance, adidas vagy Vans retró modelljei elképesztően erős dizájnt kaptak 2023-ban is. Az ilyen patinás, régi márkáknál sokszor újratervezéssel elevenednek meg a márka régmúlt cipőmodelljei, ezért sok kollekciójuk egyfajta történelmi utazás is. Sneakerimádóknak szinte kötelező legalább egy releváns márkától megszerezni valamilyen ikonikus retró darabot! Ezek között több modellt megtalálunk mellesleg a CCC webáruházában, ahol rendkívül széles a sneakerek kínálata, főleg 2023-as modellekből. Érdemes tehát a CCC webáruházát és üzleteit is felkeresni, ha valami különlegesre vágynánk a témában.

Vastag talpú sportcipők

A férfiak esetében is megjelentek a sokkal vastagabb talpú sportcipők, aminek egyébként van retró elődje is. A Buffalo márka jó pár éve rukkolt elő a férfiaknak szánt platformos sportcipőkkel – néhány modell egészen stílusos lett az ilyen talpakkal. A magasított talp egyébként nem újszerű a férfiak esetében, több száz éve ismeretes és a hetvenes években szinte alapnak számított. Tehát semmiféle újdonság nincs tulajdonképpen benne, csupán modernebb és praktikusabb lett az egész konstrukció.

Vintage hangulatú félcipők

A retró és a vintage őrület a férfi félcipőket is elérte, és milyen jól tette! Különféle elegáns modelleket kaphatunk, olyanokat is, amiket legutóbb talán a húszas évek férfijain láthattunk. Az ilyen cipők férfi retró modelljei jól kombinálhatóak a mai kor modern ruhadarabjaival, és szinte mindenhez csempésznek egy kis eleganciát. A megszokott oxford és derby mellett most olyanok darabok is életre keltek, amiket talán A nagy Gatsby-filmben ismertünk meg először.