Halála előtt a fiú kinyitotta a szemét és négy szót suttogott…

Ki tudja megmagyarázni az „üresség” szó jelentését? Csak azok, akik már elvesztettek egy közeli hozzátartozót. Mérhetetlen, ezt az ürességet semmi sem töltheti ki… és csak a kellemes emlékek képesek felmelegíteni a lelket. Mit gondolnak arról a nőről, aki azt mondja, hogy fél a fürdőben leterített üres szőnyegtől? Óvakodjanak az elhamarkodott következtetéstől! Ez nem egyfajta fóbia és nem pszichés rendellenesség, hanem az élet adta legnagyobb szeretetnek az elvesztése…

Ma Ruth Scully-ról mondunk el egy történetet, akinek pontosan ez a problémája. És ez valóban nem pszichés rendellenesség, vagy valami fajta fóbia. Ez egy történet az igaz szeretetről…

A nő mindennél boldogabb volt, amikor megtudta, hogy teherbe eset. Fia született, akit Nolan-nak neveztek el. A nő élvezte az életet, hisz mellette volt a gyermeke, akit a világon mindenkinél jobban szeretett. És a fiú is ugyanúgy viszonozta az Ő szeretetét.

Amikor fiú betöltötte a 2. életévét, orr problémák jelentkeztek nála. Állandóan orrdugulásra panaszkodott. Éjszakánként a panaszok erősödtek, egészen addig, míg végül az egyik éjjel Nolan fulladni kezdett.

A fiút az orvosok először fertőzéses betegség miatt kezelték, azonban ez nem hozta meg a várt eredményt. 2015-ben Nolan-on mandula műtétet végeztek. A szövettani tesztből az orvosok megtudták, hogy a fiú lágyszöveti szarkómában, egy rosszindulatú daganatban szenved.

Azonnal meg kellett kezdeni a kemoterápiás kezelést…

Mindenki, aki ismerte Nolan-t az életben maradásáért imádkozott, de sajnos 2017-ben világossá vált, hogy a fiú nem képes legyőzni a betegséget. Ruth odament a fiához és azt mondta neki, hogy már nem kell tovább küzdenie a betegséggel. A fiú ezen megkönnyebbült és azt mondta, hogy eddig is csak az édesanyja kedvéért küzdött. A fiát átölelve Ruth azt mondta neki, hogy hamarosan a mennyországba kerül és ettől nem kell félnie.

Nolan úgy döntött, hogy addig a mennyországban fog játszani és megvárja, amíg édesanyja csatlakozik hozzá. Ruth haza akarta vinni a fiát, de Ő úgy döntött, hogy inkább a kórházban marad.

Az elkövetkező 36 órában a nő nem mozdult a fia mellől. Majd azt kérte a fiától, hogy hagyja magára egy kis időre, amíg lezuhanyozik. Régebben ilyen esetekben Nolan a fürdőszobai szőnyegen várakozott, most viszont az ágyban maradt…

Mikor visszatért, az ágy mellett orvosok álltak és azt mondták Ruth-nak, hogy a fia kómába esett.

Skully a fia mellé feküdt és ekkor egy hihetetlen dolog történt: A fiú néhány másodpercre magához tért és a halála előtt még el tudta mondani: „Szeretlek téged édesanyám!”

Ezt követően Ruth a Facebook oldalán azt írta, hogy fél zuhanyozni, mert a szőnyeg üresen áll mellette.

Nem lehet elképzelni, hogy mit kellett átélnie Ruth-nak. De a fia utolsó szavai és mosolya fogja eltölteni melegséggel a szívét mindaddig, amíg újra együtt nem lesznek a mennyországban…

A cikk elolvasását követően írj saját érzéseidről a hozzászólásokban.