Hogyan játszanak ki lakásfelújításkor: 5 eset, amiről egy kivitelező mesélt nekem!

A lakásfelújítás egy nagyon fontos és felelősségteljes feladat, amit nem szabad idegenekre bízni.

Bármikor félre tudnak vezetni a munkások téged, de a veszteségeket minimálisra csökkenthetjük, ha mindent megfontoltan csinálunk. A Bidista.com szerkesztősége néhány hasznos tanácsot ad a felújításhoz, reméljük, ezek segítségedre lesznek.

Lakás felújítási tanácsok

1. Anyag beszerzése

Semmilyen esetben sem szabad a munkásokra bízni az anyagbeszerzést, még akkor sem, ha könyörögnek neked. Gyakran hozzáteszik  a saját profitjukat és nagy előlegeket kérnek. Ne legyél lusta, nézd meg az építőanyagok árát és megbízható helyen vásárolj!

2. Szerszámvásárlás

Ha a munkások veled akarják megvetetni új munkaeszközeiket,  akkor küld el őket. Minden mesterembernek megvan a lakás felújításhoz szükséges összes eszköze.

3. Lakás, mint a munkások lakóhelye

A szemtelen munkások gyakran kérik, hogy ott lakhassanak, ahol a munkát végzik. Az ilyen fajta kérést azonnal el kell utasítani. Ellenkező estben, ne lepődj meg azon, hogy a szamaritánus munkások nem csak nálad, hanem a szomszédoknál, illetve a közelben is vállalni fognak munkát.

Ekkor a te lakásfelújításod nem 1 hétig, hanem hónapokig fog tartani. Azon sem kell meglepődnöd ilyen estben, ha a munkás valamelyik rokona is beköltözik hozzád, akinek nincs hova mennie egy éjszakára.

4. Határidő

Ez nagyon fontos dolog még: ha a munkások esküdöznek, hogy mindent megcsinálnak egy pár nap alatt, akkor elfelejtheted a minőségi munkát.

Az érem másik oldala – a munkások húzzák az időt. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy nem te vagy az egyedüli ügyfelük, és valószínűleg, nálad csak a szabad idejükben dolgoznak.

Jegyezd meg, egy egyszobás 20 m2 –es lakás felújítása 3 szakembernek nem lehet több mint 1 hét.

5. Hanyag munkások

Mindig ellenőrizni kell a munkafolyamatokat, főleg víz és elektromos vezetékeknél. Különben azt a rizikót választod, hogy a kapcsolók és csatlakozók, csak látszólag lesznek bekötve, és a műanyag csövek gyenge minőségűek lesznek.

Azért, hogy elkerüld a lakás felújítási problémákat, figyelj mindenre, a legapróbb részletekig és csinálj magadnak egy költségvetést. Sok sikert és megbízható munkásokat!