Így készíts cukorgyantát a legkíméletesebb szőrtelenítéshez!

Ha unod a borotvát és a borotválkozással együtt járó kellemetlenségeket – a szőrbenövést, a vágásokat, a szőr gyors növekedését -, van lehetőséged váltani! A bolti gyantacsíkok hatékonyak, ám drágák ahhoz, hogy rendszeresen használd őket. Természetesebb és olcsóbb megoldást találhatsz, ha otthon magadnak készíted el a cukorgyantát, amikor csak szükséged van rá! Vele a gyantázás bőrbarát módon megoldható, a visszanövő szőrszálak pedig egyre világosabbak és vékonyabbak lesznek.

Cukorgyanta recept:

  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 bögre cukor (fehér vagy barna)
  • 2 evőkanál víz
  • kukoricakeményítő vagy nyílgyökér por
  • közepes méretű fazék
  • rozsdamentes acél tál
  • textilcsíkok a lehúzáshoz

1. A citromlevet, a vizet és a cukrot öntsd egy fazékba és tedd közepes lángra, hogy lassan kezdjen el forrni. Ekkor vedd lejjebb a lángot és lassú tűzön főzd, míg sima és aranyszínű lesz. Ekkor vedd le a tűzről és öntsd egy rozsdamentes acél tálba (az üveg magas hőmérsékleten megrepedhet, az alumínium pedig reakcióba léphet a citromlével). Hagyd egy kicsit hűlni, ekkor a színe sötétebb lesz.

2. Miközben hűl, mosd le a gyantázni kívánt testrészedet, a legjobb, ha a radírozást is rögtön elvégzed. Szárítsd meg a bőrödet és vékony rétegben vigyél fel rá kukoricakeményítőt vagy nyílgyökér port.

3. Vegyél ki a cukorgyantából egy kb. pingpong labda méretű darabot és többször forgasd át a tenyeredben, hogy minél simább legyen. Vidd fel a bőrödre, mindig a szőrnövekedéssel megegyező irányban kend fel, soha ne fordítva!

4. Miután felvitted, simítsd rá a textil darabot. Ha van egy régi, használaton kívüli flanel inged, vágd fel hosszabb csíkokra. A flanel kitűnő erre a célra, mert jól tapad és könnyen tisztítható, ezért többször is fel tudod használni. Miután rásimítottad a csíkot, hagyd, hogy a gyanta szobahőmérsékletűre hűljön a bőrödön. Ekkor fogd meg a végét és rántsd magad felé, ahogy a hagyományos gyantázásnál szokás. Hirtelen legyen a mozdulat, úgy több szőrszálat tudsz kitépni.

5. Ha végeztél, mosd le a lábadról a cukormaradékot, majd hidratálj jojoba vagy szőlőmagolajjal, ezzel csökkentheted a pirosságot.

6. A legjobb a cukorgyantát a lábon alkalmazni, mert bikinivonalnál, a felső ajkakon és a karokon érzékenyebb a bőr.

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani a közösségi oldalakon barátaiddal, ismerőseiddel sem!