Íme Duli Gábor, aki egymaga több mint 100 zsák szemetet szedett össze a Bükkben

Duli Gábor tavaly tavasszal elégelte meg a Bükkben található rengeteg szemetet, és úgy döntött, nem vár tovább: Egyedül kezdi el a hulladék eltakarítását. A fiatal férfi abban bízik, hogy akciója nyomán mások is hozzá hasonlóan cselekednek majd.

Gábor sokat túrázik a Bükkben, és egyre inkább zavarta az útját keresztező rengeteg szemét. Mint fogalmazott, sokáig ő is azon gondolkodott, mit tehetne egyedül, aztán úgy döntött, nem vár semmire és senkire, és elkezdett szemetet szedni.

„Tavaly tavasszal és ősszel kb. 100 zsák szemetet szedtem fel egyedül. Ez közel 6000 liter szemetet jelent, ugyanis 60 literes zsákokat használtam. A szemeteszsákokat kukák mellé raktam, onnan szállították tovább őket a megfelelő helyre.

A Csanyikot, a Majális parkot, és a Szinva egy jelentős részét teljesen megtisztítottam a hulladékoktól. A legkisebb műanyag darabok sem maradtak az erdőben, sőt, előfordult, hogy a talajból ástam ki évek óta ott lévő palackokat és műanyagzacskókat.

Bízom benne, hogy másokat is inspirálni tudok ezzel az akciómmal, szeretném azt az üzenetet közvetíteni, hogy nem érdemes másokra várni, ha mi magunk is tehetünk valamit a számunkra fontos dolgokért.” – mondta Gábor.

A szemétszedésről a világsajtó is beszámolt, amiken tökéletesen látszik, milyen remek munkát végzett a fiatalember.