Ismert emberek 100 éves kor körül

A hírességek és a sztárok között is akadnak olyanok, akiknek kiemelkedően hosszú élet adatott meg. Közülük mutatunk be most néhányat – írja a senior.hu.

II. Erzsébet királynő

1952. februárja óta Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak a királynője, az anglikán egyház feje, a hit védelmezője. Az uralkodónő jelenleg 93 éves.

Olivia de Havilland

Amerikai színésznő, a harmincas években kezdett el színészettel foglalkozni, utoljára 72 éves korában forgatott. Ő már túl van a százon, jelenleg 102 éves.

Betty White

Az amerikai színésznő nem kevesebb, mint 7 Emmy-díj boldog tulajdonosa. Extrém hosszú színészi pályáján sorozatok és filmek sokaságában szerepelt. Most 97 éves.

Harry Belafonte

Ő az az énekes, akinek egyik lemeze elsőként lépte át az egymillió eladott példányszámos álomhatárt. Dalai a mai napig népszerűek. 94 éves.

Kirk Douglas

A fehérorosz származású amerikai színész legendás párost alkotott Burt Lancasterrel, közös munkáik olyan nagyszerű filmeket eredményeztek, mint az Újra szól a hatlövetű, vagy a Hét májusi nap. Jelenleg 102 éves.

Dick van Dyke

A Mary Poppins-ban nyújtott alakításával vált ismertté. A Halálbiztos diagnózis című sorozatban fiával és két unokájával szerepelt együtt. Jelenleg 93 éves.

Bálint Gazda

Bálint György az ország kertésze, a mi Gyuri bácsink, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa. Számos kitüntetése mellett nagyszerű életpályája is beírta őt a történelembe. A napokban ünnepelte 100. születésnapját.