Miért kellene több uborkát ennünk?

A kígyóuborka egyike a legkevésbé szeretett zöldségeknek. Különösen a gyermekek körében nem örvend nagy népszerűségnek, de sok felnőtt sincs tisztában csodás tulajdonságaival. Aki megismeri hatásait, biztosan ragaszkodni fog hozzá, hogy a család étrendjében rendszeresen helyet kapjon ez az egészséges zöldség. Most mindent megtudhatunk róla!

Hidratálja a testet

A hidratált test az egészséges test. Az uborka kitűnő választás azoknak, akik nem szívesen isznak vizet. Mivel az uborka 90%-a víz, fogyasztásával kellően hidratálhatjuk szervezetünket. Megehetjük szeletenként, de le is turmixolhatjuk vagy préselhetjük és készíthetünk belőle egy frissítő italt.

Egyszerű és olcsó! (kattints ide) mutatunk egy egyszerű és elronthatatlan receptet! Miért nem ismertem hamarabb ezt a receptet?

Ideális a szépségápoláshoz

Az uborka szilícium-dioxidot tartalmaz, ami segít megőrizni a haj és a körmök szépségét. Magas kéntartalmával elsőegíti a hajnövekedést. Ha lereszeljük és 20 percre a bőrünkre tesszük, halványítja a sötét foltokat és eltünteti a mitesszereket, miközben frissíti és hidratálja is a bőrt.

Másnaposság ellen

Az uborkának nemcsak a nők vehetik hasznát! Férfiak számára is igen hasznos lehet, akiket a másnaposság általában gyakrabban sújt. Az uborka magas B-vitamin tartalmával növeli az energiát, enyhíti a fejfájást és gyorsan csökkenti a másnaposság tüneteit. Reggel együnk meg néhány szelet uborkát vagy igyuk meg a préselt levét és mondjunk búcsút a macskajajnak!

Segít az ínyproblémákon

Az egészséges íny érdekében igyunk naponta egy pohár uborkalevet! Hatóanyagai jót tesznek kellemetlen szájszag ellen is. Egy szelet uborkát vegyünk a szánkba és nyelvünkkel nyomjuk a szájpadlásunkhoz! A rossz lehelet máris a múlté!

A tökéletes látás érdekében

Pihenjünk le és csukott szemeinkre tegyünk 1-1 szelet uborkát. Ezzel csökkenthetjük a szemhéj gyulladását és eltüntethetjük a szemek alatt kialakult táskákat is. Ugyanilyen hatást érhetünk el, ha nem külsőleg, hanem belsőleg alkalmazzuk, azaz egyszerűen megesszük az uborkaszeleteket.

Az említett előnyökön túl a kígyóuborka alkalmas a koleszterinszint, a vérnyomás és a vércukorszint szabályozására is. Ezek az érvek már bőven elegendőek ahhoz, hogy a kedvenc zöldségünk az uborka legyen. Egyszerűen meghámozhatjuk, felszeletelhetjük, hozzáadhatjuk salátákhoz vagy kipréselhetjük a levét. Bármilyen módon is fogyasztjuk, érezni fogjuk pozitív hatásait!