Miért kellene több uborkát ennünk?

A kígyóuborka egyike a legkevésbé szeretett zöldségeknek. Különösen a gyermekek körében nem örvend nagy népszerűségnek, de sok felnőtt sincs tisztában csodás tulajdonságaival. Aki megismeri hatásait, biztosan ragaszkodni fog hozzá, hogy a család étrendjében rendszeresen helyet kapjon ez az egészséges zöldség. Most mindent megtudhatunk róla!

Hidratálja a testet

A hidratált test az egészséges test. Az uborka kitűnő választás azoknak, akik nem szívesen isznak vizet. Mivel az uborka 90%-a víz, fogyasztásával kellően hidratálhatjuk szervezetünket. Megehetjük szeletenként, de le is turmixolhatjuk vagy préselhetjük és készíthetünk belőle egy frissítő italt.

Ideális a szépségápoláshoz

Az uborka szilícium-dioxidot tartalmaz, ami segít megőrizni a haj és a körmök szépségét. Magas kéntartalmával elsőegíti a hajnövekedést. Ha lereszeljük és 20 percre a bőrünkre tesszük, halványítja a sötét foltokat és eltünteti a mitesszereket, miközben frissíti és hidratálja is a bőrt.

Másnaposság ellen

Az uborkának nemcsak a nők vehetik hasznát! Férfiak számára is igen hasznos lehet, akiket a másnaposság általában gyakrabban sújt. Az uborka magas B-vitamin tartalmával növeli az energiát, enyhíti a fejfájást és gyorsan csökkenti a másnaposság tüneteit. Reggel együnk meg néhány szelet uborkát vagy igyuk meg a préselt levét és mondjunk búcsút a macskajajnak!

Segít az ínyproblémákon

Az egészséges íny érdekében igyunk naponta egy pohár uborkalevet! Hatóanyagai jót tesznek kellemetlen szájszag ellen is. Egy szelet uborkát vegyünk a szánkba és nyelvünkkel nyomjuk a szájpadlásunkhoz! A rossz lehelet máris a múlté!

A tökéletes látás érdekében

Pihenjünk le és csukott szemeinkre tegyünk 1-1 szelet uborkát. Ezzel csökkenthetjük a szemhéj gyulladását és eltüntethetjük a szemek alatt kialakult táskákat is. Ugyanilyen hatást érhetünk el, ha nem külsőleg, hanem belsőleg alkalmazzuk, azaz egyszerűen megesszük az uborkaszeleteket.

Az említett előnyökön túl a kígyóuborka alkalmas a koleszterinszint, a vérnyomás és a vércukorszint szabályozására is. Ezek az érvek már bőven elegendőek ahhoz, hogy a kedvenc zöldségünk az uborka legyen. Egyszerűen meghámozhatjuk, felszeletelhetjük, hozzáadhatjuk salátákhoz vagy kipréselhetjük a levét. Bármilyen módon is fogyasztjuk, érezni fogjuk pozitív hatásait!